Sigri

Sigri

Sigri

Sigri er et nordisk navn.
Av Babyverden 295 Sist oppdatert 25.09.23
Sigri er en skrivemåte for Sigrid. Sigrid er et gammelt navn fra Skandinavia før år 1000. Sig- kommer fra ord som betyr seier, og -rid er en rest av det norrøne ordet frid som betyr vakker. Det har opphavlig vært Sigfrid. Navnene i middelalderen hadde d til slutt (også ð). Men siden denne d-en ikke blir uttalt i det meste av landet, blir navnet ofte også skrevet uten d-en, slik som i Sigri.

Så populært er Sigri:

113 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Sigri i Norge og andre land:

Fra 1300-tallet og fram til sent på 1800-tallet var navnet Sigrid gjerne brukt i dialektformene Siri og Sigri, uten d-en. Samlet lå disse navnene rundt 10. plass mye av tiden. Formen Sigrid ble hentet fram fra sagalitteraturen og tatt i bruk som navn på nytt i andre halvdel av 1800-tallet. Fortsatt ble Sigri uten d mye brukt, men stort sett mindre enn Sigrid. Bruken av navnene sank fra tidlig på 1900-tallet til 1940-tallet. Sigrid kom igjen i bruk fra rundt 1990 og har økt sakte siden. På det meste av 1900-tallet har særlig skrivemåten Sigrid vært brukt.

Den 01.01.2023 var det 112 jenter/kvinner med Sigri som første eller eneste fornavn i Norge, og 7247 Sigrid.

Derfor fungerer Sigri godt nå:

Sigri og Sigrid er et tradisjonsnavn i Norge som er hentet fram igjen. Det har også nordisk opphav. Navnet med begge skrivemåtene fungerer godt nå fordi det har vært nesten ute av bruk i noen tiår.

Varianter av Sigri:

Sigfrid, Sigrid, Siri

Slik uttales Sigri

SIGG-ri

Navn i samme sjanger som Sigri

Alea, Annelin, Arnar, Asmund, Bibi, Birgitte, Eigil, Evita, Frantz, Gjermund, Gunder, Gyrid, Gøri, Halgeir, Herlaug, Hågen, Ingveig, Janette, Marith, Nansy, Nicholai, Oddgeir, Oddvinn, Oluf, Ralf, Sigstein, Sigurlaug, Sirin, Snefrid, Svend, Tom, Torleiv, Vigger, Åsny, Åste

Du kjenner Sigri fra:

Kunstner Sigri Welhaven, poet Sigri Mitra Gaïni

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: