Nansy

Nansy

Nansy

Skrivemåten Nancy er åtte ganger så vanlig som Nansy. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 398 Sist oppdatert 13.02.20
Nansy er en form av Nancy, som har mange ulike opphav, der alle går tilbake til Agnes eller Anna. Blant annet kan Nancy ha opphav fra Agnes og fra Annis. Agnes kommer fra et gresk navn, Hagne, som betyr hellig eller seksuelt uberørt. Annis er engelsk og skotsk form av Agens fra middelalderen. Nancy kan også komme fra Nan, som opphavlig er kjæleform av Ann, som igjen er en variant av Anna. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Nancy har også vært brukt som kjæleform av Anna, og bruken av Nancy på 1800-tallet kan være inspirert av det.

Så populært er Nansy:

87 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nansy i Norge og andre land:

Nancy, og skrivemåten Nansy, var litt brukt i Norge fra sent på 1800-tallet og fram til 1930-årene. Det var en tid da korte engelske kvinnenavn var i bruk, ofte med endingene -ie, -y eller -i, som Henny og Nelly.

Skrivemåten Nansy er ikke å finne på topplister i land som England og USA, men i England og Wales var Nansi på 936. plass i 2018, og Nancy på 64. plass.

Derfor fungerer Nansy godt nå:

Nansy kan bli brukt på 2000-tallet fordi det er blant korte engelske navn som ble brukt rundt år 1900, ofte med -ie eller -y til slutt, uttalt som i. Mange slike navn har begynt å komme tilbake, som Jenny, Hennie, Lilly, Nellie og Nelly. Nansy har også den populære stemte konsonanten n.

Nansy har vært ubetydelig brukt på 2000-tallet fram til 2019.

Varianter av Nansy:

Aggi, Aggie, Agne, Agnes, Agnieszka, Ann, Anna, Annis, Nan, Nancy

Slik uttales Nansy

NANN-si

Navn i samme sjanger som Nansy

Adem, Anlaug, Emeli, Gunnbjørg, Gyda, Ion, Joana, Marlen, Maylen, Milea, Napoleon, Narine, Narvin, Nask, Nastasia, Natania, Natnael, Nauman, Navina, Nayara, Nelson, Nerina, Noemi, Odbjørg, Othelia, Sakina, Sannah, Sigri, Sirin, Sofian, Steen, Styrk, Synniva, Theis, Willem

Du kjenner Nansy fra:

Realitydeltaker Nansy Rostad

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: