Vigger

Vigger

Vigger

Vigger er et navn som passer godt å velge nå som mange ønsker å hente fram igjen gamle nordiske navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 427 Sist oppdatert 09.09.21
Vigger er en variant av Vegeir. Vegeir er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler. Ve- betyr både hellig sted og hjem. Delen -geir betyr spyd. Vigger er også i bruk som mellomnavn, av etternavnstype. Det har ikke kjent betydning.

Så populært er Vigger:

Bruk av navnet Vigger i Norge og andre land:

Vegeir, som var opphavet til Vigger, var brukt på Island på 800-900-tallet, og kom på nytt i bruk der fra 1960-tallet. I Norge har varianter av Vigger vært brukt frå 1300-tallet, blant annet også som Viger og Vegger. Formen Vegeir kom i bruk på nytt fra 1930-tallet fordi navn ble hentet fram fra middelalderen.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Vigger som første eller eneste fornavn, og 8 Vegeir. I alt 12 hadde da Vigger som mellomnavn.

Derfor fungerer Vigger godt nå:

Vigger kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Guttenavn som ender på -er er også mye brukt på 2000-tallet, slik som Aleksander, Sander, Kristoffer, Jesper, Oliver, Kasper, Leander og Helmer.

Selv om Vigger kanskje bare er i bruk som mellomnavn av etternavnstype nå, kan det bli godkjent som fornavn fordi det har vært brukt som fornavn tidligere.

Varianter av Vigger:

Vegeir, Vegger, Vigeir, Viger

Slik uttales Vigger

VIGG-er

Navn i samme sjanger som Vigger

Albrigt, Anngerd, Arngrim, Bigga, Brigt, Eggert, Frigg, Gerdny, Gerta, Gullveig, Igne, Ingerlill, Inggard, Jøger, Lilje, Linveig, Magga, Pareli, Raage, Ragnveig, Sigfrid, Sigga, Sigri, Sigvar, Skage, Solgerd, Torgerd, Trygg, Unnveig, Valther, Vegger, Veigar, Viar, Vigulf, Ørger

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: