Severine er jenteform av Severin. Severin ble til som et latinsk kallenavn og ble senere et fornavn. Det er samme ord som i engelsk sever, og betyr alvorlig eller streng.

Sist oppdatert: 2. november 2020

Så populært er Severine:

30 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Severine i Norge og andre land:

Severine kom i bruk i andre halvdelen av 1700-tallet, og det ble mye brukt gjennom store deler av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Sverina er også litt brukt i skrift, men vi kan regne med at det ble mye brukt muntlig også for dem som fikk navnet skrevet Severine fram til tidlig på 1900-tallet. Også uttalen Sørine har vært i bruk.

I 1865-folketellingen var det rundt 2000 Severine, og rundt 3000 i 1910. I tillegg kom noen titalls Severina og mange andre varianter.

Den 01.01.2020 var det 30 jenter/kvinner med Severine som første eller eneste fornavn, og 14 Severina.

Derfor fungerer Severine godt nå:

I navnet Severine kommer den tydelig stemte konsonanten n godt fram, særlig fordi den står i stavelse med trykk. Jentenavn som ender på -ine og -ina har vært godt likt siden sent på 1900-tallet. Dessuten er det et klassisk navn fra latin. Og navnet har gammel tradisjon i Norge.

Navnet er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Severine:

Serina, Serine, Severina, Siren, Sirin, Sørine

Slik uttales Severine

se-ve-RII-ne, med trykk på i-en

Navn i samme sjanger som Severine

Anete, Annine, Atina, Augustine, Bertin, Bettine, Cristoffer, Ermina, Evina, Gertrude, Gjertine, Herleiv, Ingebjørn, Ingelill, Kathrina, Kriss, Larine, Lillianne, Linett, Marilena, Martia, Olin, Ordin, Ovedie, Rie, Sakaria, Salina, Sevald, Snorri, Sveinn, Tellev, Theres, Triana, Tøri, Verena, Vivienne

Du kjenner Severine fra:

Sangere Séverine og Séverine Ferrer, karakteren Sévérine i James Bond-filmen «Skyfall», basketballspiller Severine Uggen, racersyklist Séverine Eraud

Guttevariant(er) av Severine:

Severin, Søren

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSeverina
Neste artikkelTekla
DEL