Ovedie

Ovedie

Ovedie

Ovedie kan ha både nordisk og klassisk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 709 Sist oppdatert 29.03.22
Ovedie er en variant av Ovedia og Ovidia, som har flere opphav. Ovedia har to opphav. I Norge er det sannsynligvis helst blitt til som jenteform av Ove. Ove er et opphavlig dansk navn fra 1400-tallet. Det betyr respekt. Ovedie og Ovedia kan også være en form av Ovidia. Ovidia er jenteform av både Ove og Ovidius. Ovidius er et latinsk guttenavn med opphav i et latinsk etternavn som betyr sau. I Norge kan Ovidius også ha blitt brukt som guttenavn laget av Ovidia (med opphav i Ove, som ovenfor).

Så populært er Ovedie:

37 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ovedie i Norge og andre land:

Ovedie og lignende navn ble mye brukt i Norge på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 2500 varianter, blant annet Ovedie, Ovedia, Ovidia, Ovidie, Ovide og Ovida. Fram til tidlig på 1900-tallet kan slike skrivemåter ha blitt brukt om hverandre for samme personer. Dessuten kan navn med e-ending ofte ha hatt a-uttale, slik som Ovedia.

Navnet har kommet litt i bruk på 2000-tallet, blant annet med 2 jente født hvert av årene 2020 og 2021. De fleste navnene som ligner Ovedie har blitt gitt til jenter på 2000-tallet, mest Ovidia.

Ved inngangen til 2022 var det 33 jenter/kvinner med Ovedie som første eller eneste fornavn, 8 Ovedia, 86 Ovidia, 27 Ovedie, 5 Ovida og under 4 eller ingen Ovide.

Derfor fungerer Ovedie godt nå:

Når Ovedie blir brukt på 2000-tallet, er det sannsynligvis på grunn av tradisjon og fordi navnet har lyder foreldre liker. Ovedie har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ie). Det har ellers godt med vokaler og bare stemte konsonanter, v og d, som er godt likt.

Varianter av Ovedie:

Ovedia, Ovida, Ovidia, Ovidie, Vidia

Slik uttales Ovedie

o-VEE-di-e

Navn i samme sjanger som Ovedie

Baldur, Berger, Botolv, Ditlef, Ditte, Edvald, Gisli, Gulbrand, Gulla, Gullveig, Gynther, Ingebrikt, Ingelill, Ingelise, Janike, Jarleiv, Joran, Joveig, Lilliane, Linni, Lui, Luise, Mikel, Minken, Modulf, Naja, Nille, Noela, Ordin, Savanna, Severine, Sigdis, Sylfest, Sæbjørn, Teoline, Ulva, Vicki

Du kjenner Ovedie fra:

Forfatter Ingrid Ovedie Volden, fotballdommer Bente Ovedie Skogvang

Guttevariant(er) av Ovedie:

Ove, Ovidius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: