Oleah

Oleah

Oleah

Liker du populære navn som Leah og Oline, men synes de er for vanlige? Hva med å velge sjeldne Oleah? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 809 Sist oppdatert 31.08.21
Oleah er en ganske ny stavevariant for Olea, og sannsynligvis inspirert fra engelsk skrivemåte for andre navn, blant andre Sarah og Hannah. Olea er laget av guttenavnet Ole, som igjen har bakgrunn i Olav. Å legge til endingen -a for å lage jentenavn av tradisjonelle guttenavn var vanlig i Europa på 1800-tallet. Olav ble til i Skandinavia før vikingtiden og ble laget av ord som betyr forfar og etterkommer – altså sønn av sine forfedre, eller far.

Så populært er Oleah:

30 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Oleah i Norge og andre land:

Olea har først og fremst vært brukt i Norge, men har også blitt noe brukt i Danmark. Olea ble mye brukt på 1700- og 1800-tallet, og har kommet mye i bruk igjen fra rundt år 2000. Oleh har vært ubetydelig brukt.

Den 01.01.2021 var det 18 jenter/kvinner med Oleah som første eller enste fornavn, 467 Olea og 5 Olia.

Derfor fungerer Oleah godt nå:

Olea, uten -h, er populært nå på 2000-tallet fordi det har solid tradisjon i Norge og fordi det har godt stemte klanger som mange foreldre liker nå. Det har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser, og den tydelig stemte konsonanten l. Oleah, med -h, har helst vært brukt på 2000-tallet.

Varianter av Oleah:

Olea, Olena, Olene, Olia, Olin, Oline

Slik uttales Oleah

o-LEE-a

Navn i samme sjanger som Oleah

Adah, Aleah, Ariah, Berent, Cecelia, Dea, Dinah, Eah, Ellah, Elvy, Evolet, Ilea, Johannah, Kamilah, Konstance, Lanah, Leaf, Leiah, Leneah, Liah, Lillebjørn, Lineah, Mileah, Minah, Oleanne, Olette, Olianne, Sigleif, Solmund, Susannah, Torkill, Ullah, Urda

Guttevariant(er) av Oleah:

Olaus, Olaves, Olavus, Olin, Olinus

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldemorsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: