Frost kan ha blitt til på flere måter, men alle med bakgrunn i ordet frost, for kulde. I engelskspråklige områder har etternavnet Frost blitt tatt bruk som fornavn på 1900-tallet. Det kan være tatt i bruk i andre land, blant annet i Skandinavia uavhengig av det engelske etternavnet, men fra ordet frost, slik som for det islandske Frosti.

Sist oppdatert: 22. februar 2021

Så populært er Frost:

Bruk av navnet Frost i Norge og andre land:

Frost er i bruk i engelskspråklige områder, og i flere andre land, blant annet i Sverige, Danmark, Finland og Nederland. I Norge er Frost kanskje ikke brukt som fornavn verken for gutter eller jenter, men er i bruk som etternavn.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Frost som første eller eneste fornavn. Da het 214 Frost som etternavn.

I Sverige var det ved årsskiftet 2019/2020 108 menn med navnet Frost.

I Danmark var det 2 gutter/menn ved overgangen 2020/21, og ellers er det noen svært få nå i Finland og Nederland, hele veien for menn.

I USA har Frost ikke vært blant de 1000 vanligste på 1900- og 2000-tallet, og ikke blant de 100 vanligste i England og Wales.

Derfor fungerer Frost godt nå:

Frost kan bli brukt fordi det er hentet fra et ord i naturen. Noen foreldre i Norge velger gjerne slike navn. Foreldre kan også være inspirert fra utlandet. Selv om navnet Frost foreløpig trolig bare fins som etternavn i Norge, vil det bli godkjent som fornavn. Grunnen er at det er i bruk i andre land.

Varianter av Frost:

Froste, Frosti

Slik uttales Frost

FRÅST

Navn i samme sjanger som Frost

Aaro, Afrodita, Brodd, Fransiska, Freidun, Frithiof, Frodi, Føbe, Hav, Hillfrid, Jenfrid, Jerv, Leaf, Lind, Mår, Oak, Oceane, Oddfred, Odfrid, Olafr, Orm, Rain, Reiulv, Rosalia, Rosemari, Rosetta, Rosi, Tiger, Timotei, Tind, Tindre, Tinna, Winfred

Du kjenner Frost fra:

Bøker og filmer fra Disney med tittel «Frost»

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelElg
Neste artikkelFøbe
DEL