Odelia er et tysk navn har helst blitt til som en kjæleform av Oda og med tillegget -lia som betyr liten. Oda er et tysk navn som betyr rikdom. Oda er også kjæleform og kortform av tyske navn som begynner på Ot og Od.

Sist oppdatert: 23. april 2020

Så populært er Odelia:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Odelia i Norge og andre land:

Odelia har vært lite brukt i Norge. Det var 1 med navnet i 1910, og ingen i 1801 og 1865. Disse årene var det heller ingen med varianten Odilia. Derimot har blant annet variantene Othilie og Othelia vært noe i bruk.

Ved inngangen til 2020 var det 13 jenter/kvinner med Odelia som første eller eneste fornavn, og 5 med varianten Odilia. Variantene Othelia og Othilie er mye mer i bruk nå.

I USA var Odelia i topp 1000 noen år tidlig på 1900-tallet, senest i 1910. Siden har ikke navnet vært blant de 1000 mest brukte jentenavnene der.

Derfor fungerer Odelia godt nå:

Odelia kan bli godt likt fordi det har lyder som mange foreldre liker nå. Navnet har bare stemte lyder, og blant dem er mange vokaler, og to vokaler inntil hverandre (ia). Dessuten har det den godt stemte konsonanten l. Navnet blir kanskje også brukt fordi det ligner andre navn med tradisjon, særlig Othelia og Othilia.

Bruken er foreløpig ubetydelig på 2000-tallet.

Varianter av Odelia:

Oda, Odetta, Odette, Odilia, Odilie, Otelia, Otelie, Othilie, Otilia, Otilie, Ottilia, Ottilie, Thilie, Tilia, Tilja, Uta, Ute, Utta

Slik uttales Odelia

o-DEE-li-a, som norsk uttale

å-DEE-li-a, som tysk uttale, der navnet kommer fra

Navn i samme sjanger som Odelia

Adelino, Alvind, Anborg, Bork, Boye, Charina, Chrisander, Darian, Derek, Detlef, Dirk, Emund, Fernanda, Florian, Frede, Fritz, Gregar, Gregers, Irmina, Iselin, Iseline, Iselinn, Kaila, Kaya, Leonarda, Libe, Lois, Luisa, Odbjørn, Rainer, Reinhard, Reinhardt, Sigfred, Sigvard, Verner, Vilfred

Du kjenner Odelia fra:

Komiker, skuespiller og journalist Odelia Yakir

Guttevariant(er) av Odelia:

Odo, Otto, Udo

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVendela
Neste artikkelFia
DEL