Otilje

Otilje

Otilje

Skrivemåten Otilje er lite i bruk foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 167 Sist oppdatert 31.08.21
Otilje er variant av Otilie, og skrivemåten med j kommer fra vanlig uttale av Otilie. Otilie er norsk variant av de tyske Odilie og Odilia. Navnene er satt sammen av Ot- eller Od- som betyr eiendom og rikdom, og en ending som betyr liten.

Så populært er Otilje:

4 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Otilje i Norge og andre land:

Otilje og andre Otilie-varianter var i bruk i Norge på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 50 kvinner skrevet Otilje og Othilje (med j), men over fire tusen med varianter som Otilie, Otilia, Otelie- og Otelia. Alle disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre i skrift for sammen person. J-uttalen har nok vært ganske vanlig selv om den ikke kom mye fram i skrift.

Den 01.01.2021 var det 4 jenter/kvinner med Otilje som første eller eneste fornavn, men rundt 600 samlet for Othelie, Otelia, Otelia og Othelia, og tillegg 14 Odelia. Navnet Otilje har i tillegg vært gitt som andre fornavn til noen titalls jenter gjennom 1900-tallet.

Derfor fungerer Otilje godt nå:

Otilje passer fint å bruke nå på 2000-tallet fordi det er et tradisjonsnavn i former som er litt ulike i skrift, men ofte like i uttale. Navnet har lyder som mange foreldre liker nå. Det har den godt stemte konsonanten l. J-en er også noe brukt.

Varianter av Otilje:

Oda, Odetta, Odette, Odilia, Odilie, Otelia, Otelie, Othelia, Othilia, Othilie, Otilia, Otilie, Ottilia, Ottilie, Thilie, Tilia, Tilja, Uta, Ute, Utta

Slik uttales Otilje

o-TILL-je, med trykk på i-en

Navn i samme sjanger som Otilje

Augustine, Austine, Berentine, Bjøran, Bothilde, Camillia, Christianna, Clothilde, Emiline, Evilin, Giljar, Gjendine, Gjermunn, Gretelill, Gunnild, Jesine, Jåvva, Krestine, Lussi, Milje, Nottov, Næjla, Odilia, Pergot, Stiven, Tilja, Torgill, Tytti, Vicktor, Weinant

Guttevariant(er) av Otilje:

Odo, Otto, Udo

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: