Linde er tysk kortform av navn som ender på -linde, som Dietlinde, Sieglinde. Delen -linde, som har blitt til Linde, betyr mild og myk. Delen Diet- betyr folk (gruppe av mennesker), og Sieg- betyr seier. Linde blir i dag, blant annet på tysk, også knyttet til treslaget lind. Linda har samme bakgrunn, men har også blitt fra navn på andre språk. Linde er også etternavn, med opphav i norske gårdsnavn som betyr lind (tre) eller med samme eller annet opphav i flere andre land.

Sist oppdatert: 12. august 2020

Så populært er Linde:

168 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Linde i Norge og andre land:

I Norge er Linde litt brukt siden midt på 1900-tallet, først helst med innvandring, men blir etter hvert også brukt ellers.

Bruken av Linde har økt ut over 2000-tallet. I 2019 fikk 5 jenter navnet.

Ved inngangen til 2020 var det 166 jenter/kvinner med Linde som første eller eneste fornavn. I alt 422 har Linde som etternavn.

Derfor fungerer Linde godt nå:

Linde kan bli brukt fordi det har mange klanger som foreldre liker. Navnet har de populære stemte konsonantene l og n. Mange navn med lin som del, har vært godt likt i flere tiår, slik som Linda, Line, Linn, Karoline, Linnea, Eline, Ellinor, og Oline.

Siden sent på 1900-tallet kan navnet også være inspirert fra figuren Linde-Lou i Margit Sandemos serie Isfolket.

Varianter av Linde:

Dietlinde, Linda, Sieglinde

Slik uttales Linde

LINN-de

Navn i samme sjanger som Linde

Alena, Amelija, Anfinn, Anine, Annabell, Bjørghild, Catalina, Clas, Drude, Ebbe, Eldri, Eleonora, Ellisiv, Emin, Eugen, Fartun, Grunde, Gudbjørg, Henri, Hågen, Ingvard, Ingve, Kjellrun, Kjønike, Liga, Lilo, Liyana, Lucie, Mossa, Synneva, Tinde, Zander

Du kjenner Linde fra:

Forfatter Heidi Linde

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLevine
Neste artikkelMeline
DEL