Levine

Levine

Levine

Av Babyverden 530 Sist oppdatert 12.08.20
Levine har flere opphav. Det er blant annet kortform av Olevine. Olevine er laget av Ole eller varianter av Ole, som alle har opphav Olav. Navnet Olav kan være fra år 600 eller tidligere i Skandinavia. Det er satt sammen av ord som betydde forfar og etterkommer. Navnet kan dermed bety sønn av sine forfedre eller av far. Levine er også jenteform av Levin og Levi. Levin er et tysk navn satt sammen av to deler som betyr godt likt og vennlig (lieb) og venn (win). Levi er et navn fra Bibelen. I Bibelen blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud. En annen forklaring er tilgitt, men begge forklaringene er usikre. Levine er også brukt som etternavn. Det kommer fra et fornavn i tidligere slektsledd, helst Levin, og det tilsvarer sen-navn i Norge, men uten sen-endingen.

Så populært er Levine:

15 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Levine i Norge og andre land:

Levine ble litt brukt fra rundt 1800 til tidlig på 1900-tallet. Det var 1 i 1801, 19 Levine og 1 Levina i 1865, og 37 Levine og 1 Levina i 1910. Uttalen kan også ha vært Levina for dem som er registrert som Levine.

Ved inngangen til 2020 var det 12 jenter/kvinner med Levine som første eller eneste fornavn, og 15 med Levine som etternavn.

Derfor fungerer Levine godt nå:

Levine vil helst bli brukt fordi det har gammel tradisjon, og fordi det har lyder som foreldre liker. Levine har bare stemte lyder, og særlig de populære stemte konsonantene l og n. Endingen -ine er også godt likt.

Levine er foreløpig lite eller ikke brukt på 2000-tallet.

Varianter av Levine:

Levie, Levina, Olefine, Olevine, Olvine

Slik uttales Levine

le-VII-ne

Navn i samme sjanger som Levine

Amathea, Audhill, Babette, Chatarina, Davin, Efraim, Falko, Gisella, Hagen, Hildborg, Hildor, Ingerlin, Jorulv, Kanita, Karlotte, Lenart, Madelin, Marvid, Metta, Myrthild, Nala, Nicolina, Oddvei, Phillipa, Randy, Reginald, Selmar, Silvi, Thara

Du kjenner Levine fra:

Sanger Adam Levine, dirigent James Levine

Guttevariant(er) av Levine:

Levi, Levin, Levind, Lewin, Lyvin, Ola, Olaf, Olav, Ole, Olevinius, Oluf

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: