Annabell

Annabell

Annabell

Annabell er litt brukt i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1131 Sist oppdatert 21.11.19
Annabell, og Annabelle, kan begge ha to ulike opphav. Det kan være satt sammen av Anna og Bell. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Bell og Bella er kortform av Isabell og Isabella. Isabella er fransk, spansk, portugisisk og italiensk form av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med hebraisk opphav og betyr Gud er fullkommen. Annabell kan også være blitt til som variant av det latinske kvinnenavnet Amabel, som betyr verdt å elske. Annabell er engelsk form av navnet.

Så populært er Annabell:

151 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Annabell i Norge og andre land:

Annabell har vært lite brukt i Norge. Det har kommet i bruk med innvandring fra Europa fra sent på 1900-tallet. Den 01.01.19 var det 146 jenter/kvinner med navnet i Norge.

I USA var Annabell i topp 1000 fra 1900 til 1935, og igjen fra 2011 til 2014. Siden har ikke navnet nådd opp i topp 1000.

I England og Wales var fire andre varianter av navnet å finne i topp 1000 i 2018, men ikke skirvemåten Annabell. Høyest oppe på listen var Annabelle på 76. plass.

Derfor fungerer Annabell godt nå:

Når Annabell blir brukt på 2000-tallet, er det sannsynligvis helst i familier med bakgrunn i land der navnet er mye brukt.

Navnet har lyder som foreldre i Norge liker godt. Det har de tydelig stemte og populære konsonantene n og l. Og den stemte b-en er også i ferd med å blir mer brukt fram mot 2020.

Varianter av Annabell:

Anabel, Anabell, Anabella, Annabel, Annabella, Annabelle, Arabella

Slik uttales Annabell

an-a-BELL, på norsk

Æ-nø-bel, på engelsk

Navn i samme sjanger som Annabell

Agne, Andy, April, Betsy, Billy, Cedric, Charlene, Christoph, Conny, Daniela, Deniz, Diane, Elmer, Elvis, Erwin, Fay, Gary, Gordon, Gregory, Hailey, Harold, Henny, Herbert, Jaime, Janice, Janine, Jeffrey, Jeremy, Jocelyn, Joe, Joy, Joyce, Judy, Juliet, Linde, Lindy, Lloyd, Patricia

Du kjenner Annabell fra:

Dukken «Baby Annabell», golfspiller Annabell Fuller

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: