Amèlija er litauisk form av Amelia. Navnet Amelia kan ha opphav i både Amalie og Emilie, og det er ikke mulig å avgjøre hvilken inspriasjonskilde som har virket mest. Amalie har tysk bakgrunn og betyr travel, flittig. Emilie har latinsk bakgrunn og betyr konkurrent eller rival.

Sist oppdatert: 16. juni 2021

Så populært er Amelija:

75 personer har dette navnet.
I 2020 var Amelija på 422. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Amelija i Norge og andre land:

Amelija, skrevet med -ij-, har vært lite brukt i Norge, og har særlig kommet med innvandring fra Litauen siden rundt år 2000. Derimot har Amelia og Amelie vært litt brukt siden 1800-tallet og økte mye i bruk fra rundt år 2000.

I Norge har Amelija blitt litt brukt for barn gjennom fra tidlig på 2000-tallet. Det har ligget mellom 4 og 12 fødte de fleste årene fra 2010 til 2020. Det ble født 8 jenter med Amelija som første eller eneste fornavn i 2020.

Den 01.01.2021 var det 75 jenter/kvinner med Amelija som første eller eneste fornavn i Norge, 1593 Amelia og 342 Amelie.

I Litauen var Amelija på 1. plass for jenter født i 2020.

Derfor fungerer Amelija godt nå:

Amelija skrevet med -ij- blir trolig noe brukt i familier med litauisk bakgrunn. Navnet har de godt likte stemte konsonantene m og l. Uttalen av -ija ligger nær opp til uttalen av to vokaler inntil hverandre (ia), noe som også er godt likt.

Varianter av Amelija:

Amalia, Amalie, Amelia, Amelie, Amelija, Emelie, Emilia, Emilie

Slik uttales Amelija

amelija

Navn i samme sjanger som Amelija

Adomas, Algirdas, Aliz, Amilia, Andelija, Ariane, Arja, Arnoldas, Ausra, Borger, Daiva, Domantas, Edvinas, Elze, Frøja, Gabija, Grazina, Hashim, Heljar, Inesa, Jokubas, Judita, Justinas, Kostas, Leandra, Linde, Lisabeth, Meline, Skander, Teja, Timea, Vilija, Virginija

Guttevariant(er) av Amelija:

Emil

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAdomas
Neste artikkelMariana
DEL