Lilleba

Lilleba

Lilleba

Lilleba kan være en fin måte å kalle opp etter noen som begynner på B, som i "Lille B" eller altså Lilleba. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 151 Sist oppdatert 10.12.21
Lilleba er et opphavlig et kjælenavn laget av ordet lille og den korte navneformen Ba. Ba kan være kortform av flere jentenavn som begynner på B, eller med en b senere i navnet, og som alle ofte har en eller flere a-er. Slike navn er Barbara, Barbro og Beate, og dessuten Elisabeth, som kan ha gått veien om Beth. Barbara, og varianten Barbro, er opphavlig et latinsk navn som er laget av det greske ordet barbaros. Det betydde på gresk en som snakket uforståelig, som ville si en som ikke snakket gresk. Det ble brukt om fremmede. Beate er et latinsk navn. Det betyr lykkelig. Elisabeth kommer fra Bibelen og betyr gud er fullkommen. Lilleba har bruken av Lille felles med andre opphavlige kjælenavn som Lillemor og Lillebjørn, og Lillebeth som trolig bare er kjælenavn.

Så populært er Lilleba:

25 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lilleba i Norge og andre land:

Lilleba er først og fremst brukt både som kjælenavn og offisielt navn i Norge og Sverige, og særlig i Oslo-området i Norge og i Dalarna i Sverige (nær Norge). I Norge kom det i bruk fra 1920-tallet og var mest brukt på 1930- og 1940-tallet. I Sverige var det mest brukt på 1940- og 1950-tallet.

I Norge var det den 01.01.2021 26 jenter/kvinner med Lilleba som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Lilleba godt nå:

Lilleba kan bli brukt fordi det har en koselig betydning, og fordi det har lyder som er godt likt. Det har l-lyder to ganger i navnet, og b-en er i ferd med å komme mer i bruk i jentenavn fra like før 2020.

Varianter av Lilleba:

Barbara, Barbro, Beate, Beth, Elisabeth

Slik uttales Lilleba

LILL-e-ba

Navn i samme sjanger som Lilleba

Alija, Annbjørn, Askjell, Barbo, Brynja, Elisiv, Evelinn, Gull, Gunnleif, Gølin, Hagbart, Heide, Hilding, Hildrun, Ingvei, Jarleif, Kornelie, Leanne, Lilliana, Mailis, Marcelius, Niillas, Nilla, Norvall, Oleiv, Olin, Sisilie, Svale, Thilda, Thorleiv, Thorsteinn, Thrine, Tille, Vebjørg, Vilborg, Vilda

Du kjenner Lilleba fra:

Sopran Annbjørg Helene «Lilleba» Lund Kvandal, klesmerket «Lilleba og Herremann»

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: