Kornelie

Kornelie

Kornelie

Kornelie er et klassisk navn og kan passe godt å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 397 Sist oppdatert 29.03.22
Kornelie og Kornelia kommer fra latinske guttenavnet Kornelius som betyr horn. Det er et gammelt etternavn fra Romerriket.

Så populært er Kornelie:

29 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Kornelie i Norge og andre land:

Kornelia med -a sist har vært brukt i Norge siden 1600-tallet, og Kornelie siden 1700-tallet. Former med -a sist har blitt mest brukt i skrift.

I 1865-folketellingen var det til sammen rundt 100 ført inn som Kornelie og Cornelie, og rundt 250 med -a sist. I 1910 var det litt over 300 Kornelie-varianter og litt over 400 Kornelia-varianter. Fram til tidlig på 1900-tall kan vi regne med at alle disse skrivemåtene ofte ble brukt om hverandre for samme personer, og at mange med -e sist brukte a-uttale til daglig. Siden først på 1900-tallet er det først og fremst former med -a sist, som Cornelia og Kornelia, som har blitt brukt.

Den 01.01.2022 var det 29 jenter/kvinner med Kornelie som første eller eneste fornavn, 30 Cornelie, 581 Kornelia og 1294 Cornelia.

Derfor fungerer Kornelie godt nå:

Navnet Kornelie har lyder som passer godt nå – med mange vokaler, hvorav to inntil hverandre (ie), og klangfulle konsonanter som n og l. Navnet passer også inn i trenden med å gi barn klassiske navn.

Varianter av Kornelie:

Cora, Cornelia, Cornelie, Ilea, Kanelken, Karnelie, Kora, Kornelia, Kornelija, Neele, Nela, Nele, Nelia, Nella, Nelle, Nelli, Nelly, Nilia, Nilie

Slik uttales Kornelie

kor-NEEL-i-e, med trykk på e-en

koN-EEL-i-e, med sammentrukket rn som på østlandsk (som for eksempel i barn) og trykk på e-en

Navn i samme sjanger som Kornelie

Anelise, Barbo, Bettine, Bjørnstjerne, Eindride, Ernestina, Eyla, Gjertine, Jarne, Kolbein, Kordian, Korinna, Kornel, Kornilske, Lilleba, Lornts, Nelborg, Nille, Norna, Ornella, Piet, Ragnhildur, Reiner, Remine, Solgun, Talina, Terkel, Thorgrim, Thorn, Tørner, Venelin, Vier

Guttevariant(er) av Kornelie:

Cornelius, Kaneles, Kornelius, Lius, Nelius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: