NavnGuttenavnAnnbjørn

Annbjørn

Annbjørn

Annbjørn

Navnet Annbjørn passer godt inn i trenden med å velge navn med nordisk opphav.
Av Babyverden 167 Sist oppdatert 08.09.22
Annbjørn et et nordisk navn fra middelalderen. Det tilsvarer Arnbjørn som er satt sammen av arn som betyr ørn, og ordet for dyret bjørn. Lydene rn har blitt til n i tale, og så har det også blitt slik i skrift. Skrivemåten med nn er litt brukt på 1900-tallet. N-en har også gått videre til m i Ambjørn, med lydsmitte fra b-en.

Så populært er Annbjørn:

23 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Annbjørn i Norge og andre land:

Annbjørn, med to n-er, kom litt i bruk på 1900-tallet. Formene Arnbjørn, Anbjørn og Ambjørn var brukt i middelalderen. Anbjørn og varianter av navnet var litt brukt fra 1500-/1600-tallet og til tidlig på 1900-tallet. I 1801-folketellingen var det rundt 60 Anbjørn, for det meste skrevet Anbiørn. Noen få var skrevet Anbiøren. Samlet for slike varianter var det rundt 45 i 1865 og rundt 35 i 1910. Ulike skrivemåter kan være blandet sammen under nedskriving. Skrivemåten Arnbjørn har fra sent på 1800-tallet blitt hentet fram fram middelalderen.

Den 01.01.2022 var det 24 gutter/menn med Annbjørn som første eller eneste fornavn, 74 Anbjørn, 16 Ambjørn og 29 Arnbjørn i Norge.

Derfor fungerer Annbjørn godt nå:

Annbjørn kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge i mange skrivemåter, og fordi det har gammelt nordisk opphav. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den godt likte stemte konsonanten n to ganger.

Varianter av Annbjørn:

Ambjørn, Anbjøn, Anbjørn, Arnbjørn

Slik uttales Annbjørn

ANN-bjøørn og ANN-bjørn, der rn i -bjørn av mange blir uttalt som én lyd, slik som i «barn» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge, men rn blir uttalt som to lyder ellers

Navn i samme sjanger som Annbjørn

Anfin, Boel, Elvina, Embjørg, Geirid, Gunnleif, Gørel, Henki, Hilleborg, Hillgunn, Holm, Imbjør, Janfrid, Jorhild, Jørg, Kristense, Lilleba, Lilliana, Lisebeth, Lodin, Luckas, Lynda, Malinn, Maribeth, Milfrid, Ovidie, Synnøva, Thorine, Tjalve, Torvid, Vibe, Væinø, Wegar, Øivinn

Du kjenner Annbjørn fra:

Skøyteløper Annbjørn Johansen

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: