Everine, og Everina, har blitt til på to måter. Det har blitt til særlig i Nederland fra navn med Ever- og Evert- først i navnet, og særlig fra det korte navnet Evert. Evert er frisisk (nord i Nederland) og nordtysk form av Eberhard. Delen Eber betyr villsvin, og -hard er hard. I Norge har Everine også blitt til fra guttenavnet Even. Even har blitt til som dialektform av Øyvind. Øyvind ble til i Skandinavia på 1200-tallet. Øy kan ha betydd lykke og vin betyr vinner. Navnet betyr altså seierherre. Varianten Even er kjent siden 1400-tallet og har vært mest brukt på Østlandet.

Så populært er Everine:

Bruk av navnet Everine i Norge og andre land:

Everine er kjent i Norge siden 1770-årene. Det ble litt brukt på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Uttalen kan ofte ha vært som Evrine og Everina. I 1910-folketellingen var det i alt rundt 80 kvinner med varianter av Everine, av dem 66 Everine, og ellers noen Everine og Everina. Skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen kvinner med Everine eller Everina som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Everine godt nå:

Everine kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har lyder som er godt likt, som de stemte konsonantene r og n. Ine-endingen har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet.

Varianter av Everine:

Evena, Evenine, Everdina, Everina, Everta, Everte, Evertine, Evina, Evine, Evrine, Jorrit

Slik uttales Everine

ev-er-II-ne, med trykk på i-en

Navn i samme sjanger som Everine

Alberth, Begerd, Berentine, Bergithe, Elisif, Elver, Emerentze, Erdis, Ernes, Evyann, Evylyn, Gerdny, Gerly, Gregert, Hellevi, Hermanus, Herry, Inggerd, Jøger, Kristher, Lillevi, Meindert, Nerid, Pergot, Rollev, Stiven, Sverker, Synnve, Thevika, Velida, Velinda, Venita

Guttevariant(er) av Everine:

Eberhard, Eivin, Eivind, Evander, Even, Evend, Evendus, Evenius, Everard, Everett, Everhard, Evert, Evin, Ewert, Eyvind, Jorrit, Øivin, Øivind, Øven, Øyvin, Øyvind

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFrederic
Neste artikkelEndrias
DEL