Jorrit

Jorrit

Jorrit

Jorrit er et naturnavn og et unisex-navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 19 Sist oppdatert 14.06.22
Jorrit finnes for begge kjønn. Som guttenavn har Jorrit har blitt til fra Eberhard i frisisk språk i det nordlige Nederland og nordvestlige Tyskland. (Frisisk er i slekt med tysk og nederlandsk.) Eberhard er et gammelt tysk navn. Det er satt sammen av to deler. Eber betyr villsvin, og resten betyr hard og sterk. Som jentenavn er Jorrit og mest Jorit en form av Jorid. Jorid er et nordisk navn fra middelalderen, da det først bare var brukt på Island i formen Jófriður. Navnet består opphavlig av delen delen Jo betyr hest, og frid som betyr vakker.

Så populært er Jorrit:

Bruk av navnet Jorrit i Norge og andre land:

Jorrit har trolig ikke vært brukt som guttenavn i Norge foreløpig. Som jentenavn finnes Jorrit for bare én tidligere, mens det finnes noen få kvinner som har hett Jorit. I 1920-folketellingen fins det minst 4 kvinner med Jorit som het Jorit. Jorrit finnes ikke i folketellinger for noe kjønn, men litt i andre kilder.

Den 01.01.2022 var det under 4 og minst 1 gutt/mann med Jorrit som første eller eneste fornavn, og minst 1 som andre fornavn. For jenter/kvinner var det under 4 som het Jorrit og noen få, som het Jorit eller Jorith som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Jorrit godt nå:

Jorrit kan bli brukt for gutter med nederlandsk og tysk bakgrunn. For jenter kan det bli brukt fordi det har litt norsk tradisjon og nordisk opphav. Navnet kan bli brukt for begge kjønn fordi det har bakgrunn i ord om dyr, villsvin for gutter og hest for jenter.

Varianter av Jorrit:

Aivert, Ebbe, Ebenhardt, Eberhart, Ebert, Everine, Evert, Everta, Everte, Evertine, Jorit

Slik uttales Jorrit

JÅRR-it, på tysk og nederlandsk

JORR-it, på norsk

Navn i samme sjanger som Jorrit

Aaltje, Age, Antje, Arris, Artjoms, Astrit, Barrie, Birit, Darrin, Dorris, Dorrit, Femke, Frithiof, Fritzie, Gerrit, Harriett, Jeltje, Jor, Jorann, Jorodd, Karitha, Laurita, Lorita, Magrit, Maritta, Marri, Merrick, Mirriam, Morits, Nynke, Perrine, Pierrick, Ritta, Terri, Torrid, Wiebe

Du kjenner Jorrit fra:

Skøyteløper Jorrit Bergsma, landhockeyspiller Jorrit Croon, saksofonist Jorrit Dijkstra, filmfotograf Jorrit Garretsen, fotballspillere Jorrit Kunst, Jorrit Smeets og Jorrit Hendrix, komponist Jorrit Kleijnen, musikkartist D-Sturb heter Jorrit Popkema, skuespiller Jorrit Ruijs

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: