Nerid

Nerid

Nerid

Nerid er et unisex-navn.
Av Babyverden 172 Sist oppdatert 28.03.23
Nerid har vært i bruk for begge kjønn, og har hver sine opphav fra gammelnorsk. Delen Ner- for begge kjønn betyr å berge seg selv, og sterk. Og -heid i jentenavnet betyr skjønnhet. Guttenavnet er også kjent som blant annet Neri og Niri. Der er andredelen eid, som betyr enten ed (høytidelig erklæring) eller vakker.

Så populært er Nerid:

Bruk av navnet Nerid i Norge og andre land:

For gutter er Nerid kjent fra første halvdelen av 1800-tallet, men varianter har vært brukt siden middelalderen. I 1920-folketellingen var det 5 gutter/menn som var skrevet inn som Nerid. Det var i alt over 100 gutter/menn med varianter som blant annet Neri, Niri og Nirid. Disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet. Jentenavnet Nerid og varianten Nerheid har vært lite brukt.

Den 01.01.2023 var det færre enn 4 og kanskje ingen jenter/kvinner eller gutter/menn med Nerid som første eller eneste fornavn i Norge.

Derfor fungerer Nerid godt nå:

Nerid kan bli brukt for begge kjønn på grunn av nordisk opphav og norsk tradisjon.

Varianter av Nerid:

Nere, Nereid, Nerheid, Neri, Neril, Niri, Nirid, Niril

Slik uttales Nerid

NE-rid

NE-ri

Navn i samme sjanger som Nerid

Andrid, Anners, Beri, Cerine, Dorid, Ejner, Erich, Estrid, Everine, Fridtjov, Gunnerius, Gurid, Holmfridur, Isrid, Jonfrid, Kjellrid, Lillfrid, Meri, Møyfrid, Neria, Nermine, Nyfrid, Odfrid, Peri, Rannfrid, Reiner, Serianna, Sigridur, Steiner, Torrid, Tørner, Valeri, Verner, Vilfrid, Wærner, Zerina

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: