Everte

Everte

Everte

Navnet Everte kan hentes fram igjen nå fordi det har litt tradisjon for bruk i Norge, og fordi det er trendy å velge navn med tysk opphav nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 120 Sist oppdatert 14.06.22
Everte er jenteform av Evert. Evert er nordtysk og nederlandsk form av det gamle tyske Eberhard. Eberhard er satt sammen av to ord som betyr villsvin, og hard og sterk.

Så populært er Everte:

Bruk av navnet Everte i Norge og andre land:

I Norge ble Everte brukt for noen svært få jenter i andre halvdelen av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1891-folketellingen var det 1 kvinne som het Everta, og ingen i 1910. Det var ellers noen få Everte i kirkebøkene. Everta, med -a, var litt mer brukt på samme tid. Skrivemåtene Everte og Everta kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet, og uttalen for Everte kan ofte ha vært med a sist.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Everte som første eller eneste fornavn i Norge, og det samme for Everta.

Derfor fungerer Everte godt nå:

Everte kan bli brukt fordi det har litt tradisjon, og kanskje også fordi det er jentevariant av det litt mer kjente guttenavnet Evert.

Varianter av Everte:

Eevi, Everina, Everine, Everta, Evertina, Evertine, Jorrit

Slik uttales Everte

EVV-ert-e, der rt på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge blir uttalt som én lyd, slik som i «stort»

Navn i samme sjanger som Everte

Alberth, Albertus, Allert, Berth, Berthine, Bertran, Danckert, Egbert, Eggert, Elbert, Elver, Evelinn, Gerta, Gerth, Gertie, Gjertin, Gjertrude, Gregert, Hertha, Hjertrud, Lambertus, Lennert, Meindert, Olliver, Reimert, Robbert, Sverker, Synneve, Sølver, Verina, Veronicha

Guttevariant(er) av Everte:

Aivert, Eberhard, Eberhart, Everhard, Evert

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: