Eveline har to opphav, et utenlandsk og et norsk. I mange land kommer Eveline fra det gamle tyske Avelina. Avelina kommer fra navnet Ava, som på gammelt tysk kan bety kraft og styrke. Navnet Ava kan ha mange ulike opphav. På norsk ble Eveline også til fra mannsnavnet Even, fra 1700-tallet. Even har blitt til som dialektform av Øyvind. Øyvind ble til i Skandinavia på 1200-tallet. Øy kan ha betydd lykke og vin betyr vinner.

Sist oppdatert: 21. juni 2019

Så populært er Eveline:

138 personer har dette navnet.
I 2020 var Eveline på 584. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Eveline i Norge og andre land:

Variantene Evelina og Evelina ble brukt i Norge på 1800-tallet. I 1865 var det 65 Eveline og 4 Evelina. I 1910 var det 111 Eveline og 13 Evelina. Blant disse tallene kan det være tilfeldig om navnene er skrevet med -a eller -e til slutt, og det er sannsynlig at a-en var mer i bruk enn skrivemåtene viser, i alle fall muntlig.

Det var 3, 2, 1 eller 0 barn som fikk navnet Eveline i Norge i 2018, men 10 barn fikk varianten Evelina.

I USA var Eveline i topp 1000 de fleste årene mellom 1900 og 1926, men har ikke vært på listen siden.

Derfor fungerer Eveline godt nå:

Bruken av Evelina på 2000-tallet har flere grunner. Det er inspirert fra Sverige, der det var mye brukt rundt år 2000. Det kan også være inspirert av kjente idrettsstjerner fra flere land. Også den utbredte bruken av Evelyn kan føre til ønske om en mer uvanlig variant, slik som Evelina. Bruken i Norge er også hjulpet av endingen -ina og av at navnet har mange lyder som foreldre liker nå. Eveline har det tydelig stemte lydene l, n og v. Kan hende den vesle gamle norske tradisjon har hatt litt å si. I Sverige lå Evelina på 38. plass i 1998 og 1999, som er det beste der de siste årene. Bruken i Danmark av Evelina og Evelina har de siste årene vært lavere enn i Norge. I USA var Evelina blant de tusen vanligste tidlig på 1900-tallet, mens Eveline var det fram til 1920-årene. Der disse navneformene ikke vært så høyt siden, og bruk i USA har neppe virket inn på bruken i Sverige og Norge rundt år 2000.

Varianter av Eveline:

Ava, Avelina, Evelina, Evelyn, Evelynn, Evena, Evi, Evina

Slik uttales Eveline

e-ve-LII-ne

Navn i samme sjanger som Eveline

Adeline, Alis, Arnhild, Billy, Cathinka, Chad, Duane, Elijah, Elli, Embrik, Emmeline, Felipe, Freddy, Gunnveig, Hendrik, Jermund, Kaspian, Lage, Minna, Perry, Ragnfrid, Sakarias, Telma, Vilmer

Du kjenner Eveline fra:

Blogger Eveline Karlsen, boken «Eveline» av forfatter James Joyce, komponist Eveline Fischer

Guttevariant(er) av Eveline:

Even, Øyvind

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelElma
Neste artikkelEvelina
DEL