Emmelin

Emmelin

Emmelin

Emmelin er litt i bruk til barn nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1562 Sist oppdatert 13.01.20
Emmelin, og varianten Emmeline, har bakgrunn både i fransk og engelsk. På fransk har det opphav i Emilie. Emilie er en kvinnelig variant av Emil, som har bakgrunn i etternavnet Aemilius fra Romerriket. Emilie, og Emil, betyr konkurrent eller rival. På engelsk har det opphav fra et eldre fransk navn Ameline/ Emeline, med tysk opphav. Første delen er det tyske amal, som betyr arbeid. Siste delen er ine-endingen for kvinnenavn/kvinnelig. Emmelin og Emelin er en også en variant av disse navnene.

Så populært er Emmelin:

117 personer har dette navnet.
I 2020 var Emmelin på 504. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Emmelin i Norge og andre land:

Emmelin, Emeline og Emmeline er kjent i Norge fra midten av 1800-tallet. I 1910 het i alt 28 jenter/kvinner Emmeline eller Emeline som første eller andre fornavn. I tillegg var det 2 i alt med Emmelin og Emelin.

Ved inngangen til 2019 hadde 100 jenter/kvinner Emmelin som første eller eneste fornavn. Det var 49 Emelin, 105 Emeline, og 191 Emmeline.

Fra 2009 til 2018 har bruken svinget mellom 5 og 10 fødte i året for Emmelin. I 2018 var det 4 barn som fikk navnet Emmelin i Norge. Varianten Emmeline er omtrent dobbelt så mye brukt, og de andre variantene er mye mindre brukt.

Emmelin er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA. Men navnet med skrivemåten Emmeline er å finne blant annet i England og USA.

Derfor fungerer Emmelin godt nå:

Emmelin blir brukt både fordi det har tradisjon og fordi det har lyder som foreldre liker. Emmeline har alle de tre stemte konsonantene som er mest likt, m, l og n. Ellers er det bare vokaler. Det gir navnet et sterk stemt klang.

Varianter av Emmelin:

Emeli, Emelia, Emelie, Emelin, Emelina, Emeline, Emilie, Emly, Emmeli, Emmelie, Emmeline, Emmely, Milou

Slik uttales Emmelin

EMM-e-liin

Navn i samme sjanger som Emmelin

Annikken, Beret, Bodhild, Dagrunn, Dora, Dorte, Eddy, Florin, Franz, Gørild, Hector, Hilma, Janette, Jasper, Katerina, Kenth, Kristofer, Louisa, Majken, Margret, Marianna, Mariola, Milda, Monja, Nicholai, Noelle, Sannah, Tarek, Tarik, Tindra, Torolf, Ulrika, Ursula, Walther, Wencke, Wilfred

Guttevariant(er) av Emmelin:

Emil

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: