Emelina

Emelina

Emelina

Liker du navn som Amalie og Emilie, men synes de er for mye brukt? Hva med å velge Emelina? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 382 Sist oppdatert 15.12.21
Emelina, og Emeline, er jenteformer av Emelie. Emelie har to opphav, fra Emilie og Amalie. Emilie er en jentevariant av Emil, som begge har bakgrunn i etternavnet Aemilius fra Romerriket. Emilie betyr på den måten konkurrent eller rival. Emelie er også en variant av Amalie. Amalie har blitt til fra en del i tyske navn som begynte på Amal- (Amalberga, Amalgund, Amalgard). Amal betyr travel, flittig. Opphavet til Amal- er i språket østgotisk, et språk i slekt med tysk og nordiske språk, og som stort sett gikk ut av bruk for rundt 1500 år siden.

Så populært er Emelina:

15 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Emelina i Norge og andre land:

Emelina er kjent i Norge siden midt på 1800-tallet. Emeline med -e sist var vanligst, men det kan ofte ha blitt uttalt som Emelina. I 1910-folketellingen er ingen registrert som Emelina, men 1 Emmelina. Det var 15 Emeline og 13 Emmeline. Fram til tidlig på 1900-tallet kan slike skrivemåter ha blitt brukt om hverandre for samme person.

Ved inngangen til 2021 var det 16 jenter/kvinner med Emelina som første eller eneste fornavn, 7 Emmelina, 122 Emeline og 215 Emmeline. Emeline og Emmeline, særlig med -e, er i bruk i store deler av Europa.

Derfor fungerer Emelina godt nå:

Emelina kan brukt både fordi det har litt tradisjon, og fordi det har lyder som foreldre liker. Emelina har de tre stemte konsonantene som er svært godt likt, m, l og n. Ellers er det bare vokaler. Det gir navnet et tydelig stemt klang. Navn som begynner med Em- ser ut til å være godt likt nå ut over 2000-tallet. Vi har de vanlige Emma og Emilie, og andre mindre brukte som har økt, som Emilia, Emeli, Emmeli, og Emmeline.

Varianter av Emelina:

Emeli, Emelie, Emelin, Emeline, Emilia, Emilie, Emma, Emmeli, Emmelie, Emmelin, Emmelina, Emmeline, Emmely, Milou

Slik uttales Emelina

e-me-LII-na

Navn i samme sjanger som Emelina

Andine, Annelinn, Aurore, Cerine, Edmundo, Elisabetta, Emilda, Floris, Gløer, Gunvar, Harrison, Hølje, Indiane, Jimi, Kornelis, Laufey, Lisabet, Maisa, Maybritt, Mel, Nadina, Nilsine, Nobel, Realf, Sebastiano, Semine, Sjurd, Talette, Tideman, Torjan, Yanina

Du kjenner Emelina fra:

Forfatter Emelina Edwards, kunstner Emelina Soares

Guttevariant(er) av Emelina:

Emelius, Emil, Emilius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: