Alfrida

Alfrida

Alfrida

Alfrida passer godt å velge nå, selv om det foreløpig er lite i bruk.
Av Babyverden 351 Sist oppdatert 19.08.22
Alfrida har flere opphav. Det er en form av det svenske jentenavnet Alfrid, det tyske jentenavnet Alfried og det jenteform av det engelske guttenavnet Alfrid. Det svenske jentenavnet Alfrid er satt sammen av Alv, som er et mytologisk vesen i nordisk og nord-europeisk folketro, og av -frid som betyr vakker. I det tyske Alfried kommer Al fra adal, som betyr edel (god) slekt, og fried som betyr fred i tyske navn. Det engelske guttenavnet Alfrid er en variant av Alfred. Her kommer delen Alf fra det mytologiske vesenet alv. Og -red betyr gi råd, rådgiver og makthaver.

Så populært er Alfrida:

19 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Alfrida i Norge og andre land:

Alfrida er brukt i Norge fra midten av 1800-tallet, og lite siden tidlig på 1900-tallet. I 1865-folketellingen var det 4 Alfrida, og rundt 600 i 1910.

Den 01.01.2022 var det 19 jenter/kvinner med Alfrida som første eller eneste fornavn, og 11 kvinner med navnet Alfrid i Norge.

Derfor fungerer Alfrida godt nå:

Alfrida kan bli brukt fordi det har tradisjon. Mange navn brukt rundt år 1900 og tidlig på 1900-tallet har kommet tilbake ut over 2000-tallet, slik som blant annet jentenavnene Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde. Det vil si navn fra oldeforeldre-generasjonen til foreldre nå.

Varianter av Alfrida:

Alfrid, Alfried

Slik uttales Alfrida

al-FRII-da

Navn i samme sjanger som Alfrida

Alica, Anners, Borgfrid, Dagmund, Elfinn, Ellfrid, Elri, Embjørg, Freidar, Fridhild, Fridlaug, Fridthjof, Frigg, Gjøril, Halfrid, Hildrid, Ia, Joralf, Jøril, Lillfrid, Lucinda, Maalfrid, Malfred, Margido, Mærtha, Richart, Senja, Sigyn, Solfryd, Sylfest, Tinna, Valfred, Wilfrid, Willfred, Øivinn

Guttevariant(er) av Alfrida:

Alfred, Alfrid

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldemorsnavn
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: