Edda har tre opphav. Edda er kortform av navn som begynner på Ed-, eller Edel-, som Edith, Edeltraud og Edvard eller Edvarda. Ed- fins i engelske navn og betyr rikdom. Siste delen i det engelske Edith betyr kamp, og i Edvard er det beskytter/vakt. Edel er et tysk navn og betyr edel slekt. Edda er også inspirert av de to Edda-bøkene fra middelalderen som er kildene om gammel nordisk mytologi. Betydningen av Edda der er usikker, men er kanskje oldemor. Dessuten er Edda italiensk form for Hedda, og mye brukt der. Hedda er opphavlig en nordisk kjæleform av Hedvig. Hedvig kommer fra tysk. Begge delene, hed og vig, betyr kamp og strid.

Sist oppdatert: 13. juni 2019

Så populært er Edda:

259 personer har dette navnet.
I 2020 var Edda på 277. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Edda i Norge og andre land:

Edda var noe brukt på 1800-tallet, helst med bakgrunn i navn som begynner på Ed-, særlig Edvard. Bruken har gått fram på slutten av 1900-tallet. Edda kom mer i bruk fra 1990-tallet, og har økt sakte, med 13 fødte i 2013 og 2018 som de foreløpig beste årene.

Edda er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Edda godt nå:

Edda blir trolig brukt av to grunner. Det ene er gammel gammel tradisjon, og det andre er at det er inspirert av de gamle bokverkene om nordisk mytologi. Nordisk gudelære har også ellers inspirert navnebruk siden sent på 1900-tallet. At navnet er kort og ender på -a hjelper nok også til. Det er noe mange foreldre liker på 2000-tallet.

Fram til tidlig i 2020-årene vil Edda trolig ligge rundt 10-15 fødte i året.

Varianter av Edda:

Edina, Hedda

Slik uttales Edda

EDD-a

Navn i samme sjanger som Edda

Adel, Alfhild, Annar, Borgar, Brynjulf, Cato, Cecilia, Darius, Edit, Eir, Eirill, Esten, Frans, Freya, Gudbrand, Halfdan, Jasmine, Kian, Louisa, Maia, Malte, Mathilda, Mathis, Saga, Torkild, Truls, Tørres, Ulrich, Varg, Wilhelmina, Åge

Du kjenner Edda fra:

Skuespiller Edda Trandum Grjotheim

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Tyske navn
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEdel
Neste artikkelEa
DEL