Valfred

Valfred

Valfred

Navnet Valfred betyr makt og fred.
Av Babyverden 301 Sist oppdatert 31.05.23
Valfred kommer fra det tyske guttenavnet Walfried. Delen Wal betyr makt og velde (som også vil si makt). Delen fried betyr fred og beskyttelse. I Norge har navnet også vært brukt som Walfred, Valfrid og Walfrid. Valfrid, med i, har også blitt brukt for jenter i Norge, men blir regnet som et nylaget navn her, av val (falne i slag) og frid (vakker).

Så populært er Valfred:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Valfred i Norge og andre land:

Valfred og Walfred ble særlig brukt i andre halvdelen av 1800-tallet. Dessuten var de svenske formene Valfrid og Walfrid i bruk. Navnet i alle former kom mye fra bruk i Sverige. I 1920-folketellingen var det rundt 85 menn som het Valfred eller Walfred, og rundt 70 i alt for Valfrid og Walfrid. Slike skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det 5 gutter/menn med Valfred som første eller eneste fornavn, og 5 jenter/kvinner med Valfrid som første eller enste fornavn.

Derfor fungerer Valfred godt nå:

Valfred kan bli brukt fordi det har litt tradisjon Navnet har den godt likte stemte konsonanten l. Noen kan velge delen fred fordi den har positiv betydning.

Varianter av Valfred:

Valfrid, Walfred

Slik uttales Valfred

VAL-fred

Navn i samme sjanger som Valfred

Alfrida, Algeir, Anfred, Børe, Edine, Edvine, Fredbjørg, Frederica, Freidar, Frodo, Godfred, Gregard, Hedvine, Håp, Ivalu, Joralf, Kjellfred, Lidolf, Ludviga, Malmfred, Mård, Ovald, Pitter, Ragnvaldine, Stov, Støre, Svala, Svana, Sveinbjørn, Talke, Valemon, Valgjerd, Vally, Ævar

Du kjenner Valfred fra:

Forfatter Valfred Thëlin

Jentevariant(er) av Valfred:

Valfrid

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Jess

Så populært er Jess: 22 gutter og 0 jenter har dette navnet. Bruk av navnet Jess i Norge og andre land: I Norge har Jess blitt brukt...