Elri

Elri

Elri

Elri er kortvariant av et gammelt nordisk navn som kan passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 285 Sist oppdatert 25.04.22
Elri, mest som Eldrid, er en gammel nordisk form fra middelalderen av det gammel-engelske navnet Ædelthryd. Det er satt sammen av to deler. Ædel betyr edel, helst om slekt. Og thryd betyr styrke og kraft.

Så populært er Elri:

Bruk av navnet Elri i Norge og andre land:

Varianter av navnet har vært brukt i Norge fra 1100-tallet til tidlig på 1900-tallet. Etter middelalderen ble det ofte skrevet Eldri, men uttalt som Elri. Formen Eldrid, som var ganske lik middelalderformen, kom på nytt i bruk fra sent på 1800-tallet og ble noe brukt også i første halvdelen av 1900-tallet. I 1865-folketellingen var det 4 Elri, og 2 i 1910. For Eldri var det 173 og 134, og 18 og 138 Eldrid. Og formen Elrid var lite brukt. Vi kan regne med at ulike skrivemåter ble brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Elri og andre varianter har trolig ikke blitt brukt på 2000-tallet.

Den 01.01.2022 var det under 4 og minst 1 jente/kvinne med Elri som første eller eneste fornavn, 140 Eldri, 13 Elrid og 416 Eldrid.

Derfor fungerer Elri godt nå:

Elri, og variantene Eldrid og Eldri, kan bli brukt fordi det har tradisjon og nordisk opphav. Jentenavn med El- først har kommet mer i bruk på 2000-tallet, slik som Ella, Elise, Ellinor og Ellie. Også jentenavn som ender med i-uttale, er noe brukt nå på 2000-tallet. Slike navn er Mari, Nellie, Lilly, Hennie og Ellie.

Varianter av Elri:

Eldri, Eldrid, Elrid

Slik uttales Elri

ELL-ri

Navn i samme sjanger som Elri

Adriane, Alfrida, Annemari, Ariell, Arita, Baldrian, Birit, Britha, Cerine, Christianne, Cristine, Didric, Edrian, Eilen, Ellrun, Engebrikt, Estrid, Farina, Frederike, Frithiof, Gjyri, Gyril, Hellfrid, Hilfrid, Ildri, Jenfrid, Karijanne, Kirill, Kjellrid, Kjelrun, Milrid, Olrun, Solrund, Ullrikke

Du kjenner Elri fra:

Forfatter Elri Liebenberg

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: