Margido

Margido

Margido

Navnet Margido har norsk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 680 Sist oppdatert 23.06.21
Margido har blitt til i Norge på 1800-tallet, først som Marguido. Delen er hentet fra Mar- som fins først i mange navn, blant annet i Marie og Margrete. Marie betyr elsket (eller mange andre forklaringer). Margrete betyr perle. Delen -guido skal være hentet fra italiensk, der det fins i navnet Guido med opphav i det germansk-språklige Wido, som betyr skog og ved. Germansk var et gammelt språk språk som senere ble til blant annet tysk og norsk.

Så populært er Margido:

17 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Margido i Norge og andre land:

Margido har særlig vært brukt i Trøndelag.

Den 01.01.2021 var det 19 gutter/menn med Margido som første eller eneste fornavn. De fleste som har fått navnet på 1900-tallet, har det som andre fornavn. Det omfatter flere hundre menn i Norge nå rundt 2020.

Derfor fungerer Margido godt nå:

Margido kan bli brukt fordi det har tradisjon. Navn som begynner med Ma- vært mye brukt siden sent på 1900-tallet, som Marius, Martin, Markus, Mathias og Matheo. Margido ender på -o, som er i ferd med å bli mer populært i guttenavn i Norge ut over 2000-tallet, som Theo, Leo, Matheo, Hugo, Viggo og Mio.

Margido er også blant navn som særlig var brukt tidlig på 1900-tallet. Slike navn er i ferd med å komme i bruk på nytt ut over 2000-tallet, slik som Alfred, Aksel, Gustav, Herman, Ludvig, Theodor, Olav og Sverre.

Varianter av Margido:

Guido, Marguido

Slik uttales Margido

mar-GII-do

Navn i samme sjanger som Margido

Alfrida, Anabel, Arita, Armina, Barnabas, Bergfinn, Brygida, Carianne, Dolly, Edvardt, Elnar, Gilda, Gregar, Harder, Hardis, Hardy, Hergunn, Lidveig, Lidvin, Magrethe, Mailene, Marentius, Marlinn, Marwin, Mass, Matiss, Mayken, Sævar, Torgil, Torid, Vaar

Du kjenner Margido fra:

Skuespiller Jakob Margido Esp

Jentevariant(er) av Margido:

Margrete, Maria, Marie, Marit

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: