Så populært er Berntine:
12 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Berntine i Norge og andre land:
Berntine har vært i bruk i Norge siden 1700-tallet, blant annet i Bergen. Det var særlig i bruk på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet.
Samlet for Berntine og Bernthine var det i 1801-folketellingen 4 kvinner, 603 i 1865 og 1603 i 1910. Berentine med ekstra -e var en eldre form, og mer vanlig enn Berntine på 1700-tallet, men Berntine-formene ble den klart mest vanlige skrivemåten av disse på 1800-tallet.
Alle disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet. Vi kan også regne med at navn skrevet med -e sist ofte hadde a-uttale til daglig. Et lite mindretall hadde skrivemåten -a for disse navnene.
Den 01.01.2022 var det 12 jenter/kvinner med Berntine som første eller eneste fornavn, og 4 Berentine i Norge.
Derfor fungerer Berntine godt nå:
Berntine kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene r og n. Ine-ending i jentenavn har vært godt likt siden sent på 1900-tallet.
Varianter av Berntine:
Berendina, Berendine, Berenthine, Berentine, Berna, Bernadette, Bernharda, Bernhardine, Bernta, Berntine, Harda, Hardine
Slik uttales Berntine
bærn-TII-ne, der rn blir til én lyd lyd på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nordland, som i «barn». Ellers i landet blir alle bokstavene uttalt som egne lyder.
Navn i samme sjanger som Berntine
Anethe, Annea, Bendiks, Berith, Bosse, Caia, Elisif, Geirulf, Ingvart, Iseline, Julienne, Karolin, Kjetill, Kristianna, Levion, Lillebjørn, Lisabet, Lusie, Lysander, Magli, Magn, Oddborg, Oddfinn, Oleif, Olfrid, Olianne, Orvar, Otelia, Rosemari, Sjurd, Tonhild, Tåle, Vilmar
Guttevariant(er) av Berntine:
Berend, Berent, Bernard, Bernd, Berndt, Bernhard, Bernhardus, Bernth, Bjørnard, Bærnt, Hardus
Relaterte lister:
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Tyske navn
Underdogs navn som brukes lite nå
Kilde(r): Statistisk Sentralbyrå. Navneforsker Ivar Utne