AnnonsørinnholdEspiraHva bør du vite når du skal velge barnehage?

Hva bør du vite når du skal velge barnehage?

Av Espira 697 Sist oppdatert 05.10.22
Når du skal velge barnehage for aller første gang, kan det dukke opp mange spørsmål. Her er noen av de viktigste tingene å ha i mente når du begynner jakten etter barnehageplass.

Som foreldre er det lurt å tenke gjennom hvilke forventninger man har til barnehagen, slik at det er mulig å se om barnehagens profil stemmer overens med det man ønsker for barnet.

Finn din nærmeste Espira-barnehage her!

Finn ut om tilvenningsrutiner
De fleste vil være litt nervøse den aller første dagen eller uken de overlater barnet sitt til barnehagen. For noen barn er ikke dette et problem i det hele tatt, mens andre kan streve med overgangen. Derfor er det veldig viktig at en barnehage har gode og gjennomarbeidede tilvenningsrutiner. Jo mer dere vet om dette før første barnehagedag, desto mer positiv og avslappet blir overgangen til barnehagehverdagen.

Fem huskeregler

  1. Formuler hvilke forventninger dere har til barnehagen.
  2. Finn ut om barnehagens tilvenningsrutiner.
  3. Se hvor mange ansatte det er per barn.
  4. Sjekk om barnehagen serverer all mat i løpet av dagen.
  5. Kontakt gjerne barnehagen for å stille spørsmål.

Espira har en egen Småspireveileder som sikrer at alle barn får en god tilvenning i barnehagen.

Sjekk hvor mange barn det er per ansatt
Alle barn fortjener mye oppmerksomhet og god tilgang til trygge voksne. Finn ut omtrent hvor mange barn det er per ansatt, både i småbarnsavdelingen og i resten av barnehagen. Sjekk også hvor mange av de som jobber i barnehagen som har pedagogisk bakgrunn. Det kan også være lurt å finne ut om det er stor eller liten gjennomstrømming av ansatte. Stabilitet er viktig for alle barn.

Sjekk mattilbudet i barnehagen
Nesten alle norske barnehagebarn har heltidsplass, og det betyr også at de spiser de fleste av måltidene sine i barnehagen. Da er det viktig å velge en barnehage som serverer alle måltider og fokuserer på sunn og god mat, slik alle Espiras barnehager gjør. Finn gjerne ut hva slags mat som serveres, hvem som lager den – noen barnehager har egen kokk! – og om barnehagen har en pedagogisk tilnærming til mat og ernæring.

Spør i vei
Både barn og foreldre er ulike, og forskjellige familier vil lure på forskjellige ting før barnehageoppstart. Uansett hva dere ønsker å finne ut før dere tar det viktige barnehagevalget, er ofte det beste dere kan gjøre å snakke med barnehagen. Våre ansatte kan svare på det aller meste!

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: