AnnonsørinnholdNavnemerketDesign dine egne navnelapper på Navnemerket.no

Design dine egne navnelapper på Navnemerket.no

Av Navnemerket 1826
Klistremerker, strykemerker eller minilapper – eller kanskje en miks? På Navnemerket.no kan du velge mellom gjenkjennelige tegninger eller symboler som gjør det enkelt å få med seg riktige klær og eiendeler hjem fra barnehage og skole. Du kan til og med laste opp ditt eget bilde.

Nesten alt kan merkes med navnemerker

Har du noen gang sett hvor mye som ligger oppi gjenglemt-kurven på skolen eller i garderoben til en svømmehall? Klær, drikkeflasker, matbokser, badehetter og leker som raskt kunne funnet tilbake til sin rette eier, hvis de bare var merket. Med navnemerker på klær og utstyr er det ikke tvil om hvem som er eieren.

En god regel: Merk nye ting før de forlater huset

Har barnet fått et nytt klesplagg eller en ny leke? Da bør du merke det med en gang. Etter jul eller bursdag har barnet gjerne ekstra mye å merke med navn. Eldre barn kan være med å hjelpe å sette lappen på leker og klær (velg glatt underlagg, f.eks. vaskeanvisningen). Slik får barna også gode rutiner når det gjelder å ta vare på sine ting, og du blir sikker på at ting finner veien hjem hvis de kommer på avveie.

Hvilken type navnemerker skal man velge?

Navnemerkets klistremerker kan festes på klærnes merkelapper, leker, sko, matbokser og drikkeflasker, for å nevne noe. Disse navnelappene har en størrelse på 33 x 12 mm og kan brukes på nesten alt. Navnemerkene tåler både vaskemaskin og oppvaskmaskin. Når de festes på glatt underlag (f.eks. vaskeanvisning på klær) vil de sitte godt på, vask etter vask.

Strykemerker kan festes direkte på klær og tekstiler. Strykemerkene er i svart-hvitt, og du kan velge ikon og skriftfont. Disse kan fint vaskes på 90 grader.

Navnemerker med eget bilde

Har du lyst til å ha navnemerker med personlig bilde? Med eget bilde på merkene blir det lettere for barnet å kjenne igjen sine klær og eiendeler. Dette passer ekstra godt for de minste barna som ikke kan lese ennå, men det er veldig gøy for barn i alle aldere. Man får ikke mer personlige navnelapper enn dette!

Minilapper fra Navnemerket er perfekt til å merke småting som fargeblyanter, solbriller og mobilladere. For eksempel kan mor og fars ladekabler få en liten navnelapp, så slipper de å krangle om hvem som la hvilken ledning hvor. Minilapper har en størrelse på bare 16 x 6 mm, som gir rom for en linje med tekst, valgfritt motiv og fargebakgrunn.

Hos Navnemerket.no kan du spare penger ved å bestille en Mix-pakke, der du får 120 klistremerker og 180 minilapper i samme design.

Lag dine egne helt unike navnelapper

Navnemerket.no finner du et godt utvalg av ulike design, slik at dere kan lage deres helt unike navnelapper. La gjerne barnet være med og bestemme hvilken tegning eller ikon det ønsker, så blir det lett gjenkjennelig – selv om barnet ikke kan lese enda. Klistremerkene kan du få med fargerike tegninger, dere kan velge bakgrunnsfarge og bokstavfont. Ønsker dere bare et enkelt ikon i svart-hvitt, er det også mulig.

Designtips:

– Velg gjerne en farge som står litt ut
– Husk god kontrast mellom tekst og bakgrunn.
– Du kan velge å forstørre motivet, dersom du ønsker det.

Du velger selv hvor mye informasjon du ønsker å ha med, siden navnelappene kommer i flere størrelser. Klistre- og strykemerkene har plass til inntil tre linjer med tekst, mens minilappene har plass til én linje.

Navnelappene er av høy kvalitet og tåler bruk i lang tid. Klistremerker som er satt riktig på, og deretter har fått hvile noen timer, tåler både vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Hva kan du skrive på lappene?

– De aller fleste skriver barnets fornavn.
– Noen har med etternavn, eller f.eks forbokstaven i etternavnet. Dette kan være praktisk om flere i barnehagen har samme fornavn.
– Ta gjerne med mobilnummeret ditt, slik at du kan få beskjed om klær på avveie.
­– Vanligvis trenger du ikke å skrive full adresse. Hold det kort, så blir ikke teksten altfor liten.

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: