AnnonsørinnholdNavnemerketHusk å merke tøy og ting til barnehagestart

Husk å merke tøy og ting til barnehagestart

Av Navnemerket 4725
Skal barnet ditt snart begynne i barnehagen? Da har du trolig tusen ting å huske på, både av det praktiske og følelsesmessige slaget. Én ting som bør med på sjekklisten er merking av barnets klær, matboks og andre ting. Her er sjekklisten på hva du bør huske å handle inn og merke!

Her er en huskeliste over alt som bør merkes med navnelapper:

  • Sko, støvler og støvletter. Dette er ting dere bør ha stående i barnehagen, og med mange barn som skal kles på samtidig, er det lett å gå i surr i farger og størrelser.
  • Ryggsekken. Det er praktisk å ha en liten ryggsekk hengende i barnehagen med tørre klær og til å ta med ut på tur. Av og til henges ting på feil knagg – da er det greit med navn på.
  • Yttertøy. Regntøy, parkdress, jakke – alt må merkes tydelig for å unngå kaos og at dyrt tøy havner i kassen over glemt tøy. Merk gjerne hette også, de tas ofte av når det er varmt og har en tendens til å forsvinne.
  • Ulltøy og andre klær. Klær bør merkes godt, og det viktige og lune ullundertøyet, som alltid bør være på plass i barnehagen, er det ekstra lurt å merke godt.
  • Matboks og drikkeflaske er nyttige saker til frokost, lunsj og tur. De må så klart merkes tydelig. Det er også mulig å få ekstra store klistremerker som dekker hele matbokslokket! Her finner du flere størrelser og motiver til slike klistremerker.
  • Bleiepakken. Det er lurt å merke hver ny bleiepakke du tar med. Av og til lånes og byttes det litt på bleier, og selv om personalet er flinke til å holde øye med forbruket er det litt enklere når bleiepakken er tydelig merket.
  • Bøker og leker. Det kan kjennes trygt og godt å ha med kosekluten, yndlingsbamsen eller favorittboka i barnehagen i starten. Men da er det ekstra lurt å merke tingene godt, for forsvinner de, blir det jo helt krise!

Lag navnelappen med barnets favorittmotiv

Lar du barnet velge motiv, er sjansen større for at hun eller han enkelt kjenner igjen sine egne merkede ting. Her er utallige morsomme motiv å velge mellom. Et lite tips når du lager navnemerker er å bruke lite plass til tekst, slik at motivet blir størst mulig. Det holder kanskje å skrive barnets fornavn og første bokstav i etternavnet, for at det skal bli enkelt å forstå hvem som eier støvelen?

Klistremerker eller strykemerker?

Ja takk, begge deler. Til barnehagestart er det behov for å merke både tøy og ting, så bestill gjerne både klistremerker og strykemerker. Vår erfaring er at strykemerkene brukes noe sjeldnere, så disse kan det være lurt å bestille med etternavn og bruke til alle i husstanden. Klistremerker kan man trygt bestille til hvert familiemedlem. Det er overraskende hvor mange gjenstander som skal merkes når du er i gang. Men fortvil ikke, du sparer masse penger på å ikke måtte kjøpe inn nye votter, luer og matbokser når de er merket med navn.

Bestill navnemerker i dag, så kan du krysse i alle fall ett punkt av listen med forberedelser.

God barnehagestart!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: