AnnonsørinnholdKIWITenk på dette når du velger bleie til barnet ditt

Tenk på dette når du velger bleie til barnet ditt

Av KIWI 1873
Her får du alt du trenger å vite for å holde barnet tørt, komfortabelt og fornøyd i riktig bleie.

Er det én ting alle småbarnsforeldre kan enes om, så er det viktigheten av gode bleier. Bare i løpet av det første året skiftes det i snitt 2500 bleier, og da sier det seg selv at kun det beste er godt nok. Men hva er det som egentlig gjør en bleie bra?

I bleietesten gjennomført av Dagbladet+, ble Libero Comfort-serien beskrevet som bleier i særklasse, og kåret til testens soleklare vinner. Bleiene fikk skryt for sin gode passform, at de kjennes myke og fleksible mot huden, og at de er enkle å ta av og på. I tillegg holder bleiene godt på fuktighet, slik at barnets hud forblir tørr, selv når bleien er våt. Med andre ord alt man trenger fra en god bleie.

Som KIWI PLUSS-kunde får du automatisk 50 % Trumf-bonus på hver eneste bleiepakke du handler. Les mer om bleieavtalen her.

Mer miljøvennlige bleier
Libero ønsker også å skape en bedre hverdag for barna i fremtiden. Derfor jobber Libero aktivt for at fotavtrykket skal være så lite som mulig, selv fra de aller minste føttene. Under utviklingen av produktene, tas det derfor hensyn til at bleiene skal være så skånsomme som mulig mot barnets følsomme hud, samt at de skal være så lite skadelige som mulig for miljøet. Ett av tiltakene er mer miljøvennlig innpakning og produksjon. Blant annet er Liberos innpakning nå laget av 60 prosent resirkulert plast. Du kan lese mer om den nye emballasjen og produksjonsendringene her.

Stegene for å oppnå bleiesuksess

 1. Velg produkter som er skånsomme for huden. Små barn har følsom og tynnere hud enn voksne, derfor anbefales Libero-produkter av Asthma Allergy Nordic. På tross av at ditt barn ikke nødvendigvis er allergisk, så vil det alltid være et trygt valg med allergivennlige bleier.
 2. Velg riktig størrelse på bleien. Når barna er mindre og ofte ligger på ryggen, kan det være praktisk med en bleie som har ekstra strikk i ryggen, for å hindre lekkasje bakover. Et eldre barn har gjerne et høyere aktivitetsnivå med mye bevegelse, og derfor vil en bleie som er smalere i skrittet og har strikk i livet være mer anvendelig. Vekt er til slutt endelig avgjørende for hvilken størrelse bleien burde ha, da mindre barn tisser oftere og lite, og eldre barn tisser mer og sjeldnere. Barn er ulike – prøv dere fram!
 3. Sørg for at bleien sitter godt. Når du har festet bleien, er det tid for strikketrikset: Dra med en finger langs lårene, slik at de brettede «kantene» rundt beina – lekkasjebeskyttelsen – er plassert riktig og bleien sitter optimalt.
 4. Ikke vent med å skifte bleie. Små barn har sart og sensitiv hud, som jevnlig trenger luft, og huden kan bli fort rød og irritert. Nyfødte tisser og bæsjer oftere enn eldre spedbarn, og du må derfor regne med å skifte hyppigere jo yngre barn du har. Du bør alltid skifte bleie så snart du merker at barnet har bæsjet. Og hva du gjør under bleieskiftet, er vel så viktig som hvor ofte du bytter bleien. Gi barna litt pustepause fra bleien, og rengjør gjerne med babyolje på ren og myk vaskeklut.
 5. Unngå bleieutslett. For å unngå bleieutslett, kan du med fordel la huden lufttørke mellom bleieskiftene. Bruk gjerne egnede salver for å dempe sårhet og rødhet, og sørg for at huden er helt tørr før ny bleie settes på. Unngå våtservietter når huden er på sitt såreste, da kan du heller bruke litt babyolje og vann.
 6. Bruk buksebleier på eldre barn. Buksebleier er redningen for viltre krokodiller på stellebordet, eller for barn som helst vil stå under bleieskiftet. Buksebleier fra Libero er like myke, og har de samme gode kvalitetene, som bleiene med lukkemekanisme. Du kan enkelt ta dem av, enten ved å rive i sidene, eller ved å trekke bleien ned. Up & Go er bleier som ikke lekker eller strammer, og som følger barnets bevegelser. De har en super komfort og er like myke som en kosebukse.
Visste du at:

 • Produktene fra Libero anbefales av Asthma Allergy Nordic, noe som betyr at de er milde og snille mot barnets følsomme hud.
 • Libero bruker ikke parfymer eller ingredienser som er skadelige for barnet.
 • Alle bleiene er dermatologisk testet.
 • Libero har 100% FSC-sertifisert tremasse i bleiene. Denne sertifiseringen betyr at de støtter et bærekraftig skogbruk, slik at vi kan bevare skogene for kommende generasjoner.
 • Bleiene er sertifisert med det nordiske miljømerket Svanen.
 • Siden Libero jobber med barn, tenker de også på hvordan produktene kan være bra for miljøet. For at babyen din skal føle seg bra – både i dag og i morgen.

 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: