AnnonsørinnholdBluumTre sunne og gode oppskrifter på matpakkemat til matboksen

Tre sunne og gode oppskrifter på matpakkemat til matboksen

Av Bluum 5966
Matpakke er mer enn skive med ost eller leverpostei. Her deler Belli sunne oppskrifter som gjør det ekstra spennende for barna å åpne matboksen. Og en ekstra bonus – oppskriftene er så enkle at barnet kan lage maten sammen med deg.

Å spise matpakken sammen med andre i barnehagen, eller på tur, er ikke bare viktig for å mette små mager, det er også sosialt å spise sammen. Og mange foreldre har nok sett at barna ofte spiser med større appetitt når de er i godt selskap.

Det ligger mye kjærlighet i en god matboks. Med en Bob & Belli matboks i stål smaker matpakken også litt av god samvittighet. Bellis oppskrifter er sunne og tar vare på kroppen, og Bob & Bellis matbokser tar vare på kloden. Belli anbefaler her muffins og snacks, men maten inneholder både grovt mel, grønnsaker og frukt. Så her kan ingen arrestere deg for å sende med barnet usunn mat i barnehagen. Og ved å bruke matbokser i 100 prosent rustfritt stål, sparer dere miljøet for avfall som matpapir og plast. Dessuten er matboksen med på å holde maten fersk og god til det er tid for å spise. Matboksene kan vaskes i oppvaskmaskinen, og brukes igjen og igjen.

Under finner du Bellis oppskrifter på middagsmuffins, grove blåbærmuffins og hummus. I oppskriftene står det også hva slags utstyr dere trenger, slik at barnet kan være med og delta både i forberedelsene og matlagingen. Maten smaker jo ekstra godt når man har laget den selv, og det er garantert noe barnet gleder seg til å vise vennene sine når de setter seg ved matbordet.

Og som en fin dessert, kan du få inspirasjon til frukt- og grønnsaksspyd. Oppdelt og fint presentert frukt og grønt er en klar vinner hos de små.

Lykke til!

Bellis middagsmuffins

Ingredienser:
2.5 dl mel
2.5 dl grovt mel
2.5 teskje bakepulver
1/2 teskje salt
2 dl yoghurt naturell
1/2 dl olje
3 egg
3 dl revet ost
Ulike grønnsaker barnet liker

Hva trenger du av utstyr?
Muffinsformer
Skjærebrett
Kniv
Rørebolle
Visp
En teskje
Et målebeger

Hvordan gjør du det?

  • Bland mel, salt og bakepulver sammen.
  • Etterpå blander du yoghurt, olje, egg og ost sammen
  • Tøm dette oppi mel-blandingen og rør sammen til en deig
  • Finn fram grønnsakene du vil ha i og kutt dem i små biter. For eksempel paprika, løk, sopp, spinat eller basilikum. Du kan også ha i mais eller raspet gulrot.
  • Fyll opp muffinsformene med deig – omtrent 1/3 av formen.
  • Ha i de grønnsakene du liker
  • Så fyller du på en skje med deig på toppen
  • Bak muffinsene i midten av ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Vips, så har dere fin matpakkemat. Eller dere kan kose dere med sunne og gode muffins med én gang.

Bellis grove blåbærmuffins (12-14 stk)

Disse blåbærmuffinsene er så sunne at de kan spises til hverdags. De har lite sukker og helt grovt mel, og smaker så klart supert! Kjempefine å ha med i matboksen!

Ingredienser:
1 dl havregryn
3 dl yoghurt
3 ts bakepulver
100 g blåbær
50 g hakkede hasselnøtter
250 g grovt mel
1/2 ts salt
1 egg
100 g sukker
0.5 dl olje

Dette trenger du av utstyr:
2 bakeboller
1 desilitermål
1 teskje
1 vekt
12–14 muffinsformer
1 visp

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180°. Ha havregryn, egg, olje og yoghurt i en bolle. Rør det godt sammen og la det stå en stund. Bland mel, hasselnøtter, bakepulver, blåbær, sukker og salt i en annen bolle. Så blander du alt forsiktig sammen. Fyll muffinsformene opp til 2/3 av formen. Stek i 20 minutter og avkjøl dem før du spiser.

Muffinsene kan godt fryses, så har du alltid noe godt på lager til å putte i matboksen på travle dager.

Bellis hummus

En boks med kikerter
1/2 dl nøytral olje
1 ss sitronsaft
1/2-1 hvitløksbåt
1 ts spisskummen
Smak til med salt og pepper

Ha alle ingrediensene i et beger. Bruk en stavmikser til å lage hummusen med. Den skal bli en fin og jevn blanding som er lett å jobbe med. Blir det for tørt eller tykt, tilsetter du litt mer olje eller litt vann.

Bellis supersnacks! Grønnsaker med dipp og fruktspyd
I frukt og grønnsaker er det godt med fiber, mineraler og vitaminer som vi trenger. Om sommeren bugner det av velsmakende bær i butikkene. Fruktspyd skaper feststemning i hverdagen. Tre frukt og bær på pinner sammen med barnet om morgenen, hvis dere har tid. Dette er mat å glede seg til!

Av grønnsaker kan du kutte opp det barnet liker. Sukkererter, blomkål, gulrot, agurk og små tomater er fine ting å ha i matpakken. Hummus er fint å dyppe grønnsakene i. Den inneholder også mye proteiner og smaker godt.

Har du lyst på en Bob & Belli matboks? De finnes i flere varianter. Bob & Belli matboks 3-i-en er den originale lunsjboksen, og kommer i tre deler. I tillegg fins en oval matboks. Du kan også bestille eget navneklister med barnets navn til alle matboksene. Velg mellom mange motiver og gjør matboksen helt unik og lett gjenkjennelig for barnet.

Vil du ha flere oppskrifter fra Belli? Finn dem her.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: