AnnonsørinnholdGobokenGullet mitt – den første favorittboka

Gullet mitt – den første favorittboka

Av Goboken 524
De fleste av oss har ei favorittbok fra barndommen. En engasjerende fortelling, ei fin bildebok, eller kanskje en av disse tykke samlingene med sanger, vakre illustrasjoner, rim og regler. Kanskje fikk vi den i fødselsgave eller til dåpen – det husker vi ikke. Men følelsen den ga er bevart for alltid. Den aller første favorittboka.

Gobokens «Gullet mitt» er ei slik bok. Foreldre elsker den, barna elsker den og alle vi i Goboken elsker den. Den er ei favorittbok fylt med lesemagi! Ei tykk, innbundet bok med stive sider i kartong som tåler å bli bladd i av små, uvørne hender. Den er fylt med illustrasjoner, vers med og uten rim, sanger og små fortellinger – helt ideelle for de aller, aller minste. En riktig skattkiste som kan tas i bruk allerede i barnets første dager.

En herlig blanding for alle anledninger

I «Gullet Mitt» får du sanger, enkle bildefortellinger, vers på rim og regler å gjøre bevegelser til. De siste passer godt til stelletid eller en rolig lekestund. Her er fargeglade bilder med sterke kontraster de yngste vil synes det er spennende å titte på. Gjennom hele boka finnes det også sanger – med og uten noter. Her finner du blant annet klassikerne Bæ, bæ, lille lamSmå rumpetrollBlinke, blinke stjernelill og Trollmors vuggesang. Men også andre, mer ukjente sanger.

Hvorfor er det så bra med sanger, rim og regler?

Veldig små barn forstår selvsagt ikke ordene i bøkene. Men de lærer mye av å høre språk. Det å lytte til enkle tekster er en fin startaktivitet som støtter barns språkforståelse, og tekster med rim, regler og vers gjør innlæringen lettere. Det å legge til rytmer og melodier gir en tilleggsdimensjon til teksten man leser, og det gjør det lettere å huske ordene. Det er ikke tilfeldig, eller bare for gøy, at vi ofte lager en melodi til noe vi trenger å lære. Det fins for eksempel sanger om alfabetet, ukedager, fingre og tær, for å nevne noen. Regler og rim gjør det enklere å lære seg å telle, huske månedene, eller navn på forskjellige dyr.

Språklig bevissthet

Å lese og synge sammen er herlig lystbetont. En hyggestund på fanget skaper samhørighet og trygghet, den og lokker fram latteren. Det at det også bygger barnets språkforståelse er en ren bonus! Mange barn kan synge før de prater, og flere lærer melodier helt uten ord. Når barnet så begynner å forme ordene, har det en melodi å støtte seg til. Da kan dere begynne å prate om alt som skjer i boka – stille spørsmål og be barnet peke på det man snakker om. Neste skritt er at barnet sier hva DU peker på.

«Gullet mitt» kan trygt være med i lesestunden helt fra den første tiden til barnet er flere år gammelt, både som sangbok, godnattbok og som utgangspunkt for fine samtaler mellom deg og barnet ditt.

Innholdet i «Gullet mitt» er delt opp i kapitler med anbefalinger for hver tremånedersperiode av det første leveåret. Rett utvalg av lesestoff til rett tid vil fenge barnet litt ekstra. Men selvsagt kan alt innholdet leses og brukes helt etter lyst og humør!

«Gullet mitt» er utgitt av Goboken og kan også få som del av vår velkomstpakke til nye kunder. Du finner den så klart også i Gobokhandelen, slik at du kan bestille den separat til egne barn eller som gave til en liten venn.

God lesing!

Bli med i Goboken og få en GRATIS velkomstpakke

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: