Tar det lang tid å bli gravid?

Drømmer du også om en positiv graviditetstest? Illustrasjonsfoto: Crestock

Drømmer du også om en positiv graviditetstest? Illustrasjonsfoto: Crestock 

Noen ganger tar det lengre tid enn man hadde trodd å lykkes i å bli gravide. Men heldigvis er det gode muligheter for å få hjelp. Her er alt du trenger å vite om utredning og assistert befruktning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Følelser i prøveprosessen
Når et par bestemmer seg for å prøve å unnfange et barn, er det vanligvis med stor glede og entusiasme at de skrider til verket. Å kvitte seg med prevensjon kan føles frigjørende og sex kan bli mer intimt og meningsfylt. Hvordan parene opplever de neste månedene avhenger mye av forventningene til hvor lang tid prøveperioden skal ta.

Ufrivillig barnløshet
Ikke alle blir gravide selv om de går inn for det. Det kan ta lengre tid enn man hadde trodd, og for enkelte blir det aktuelt å utredes for infertilitet. Selv om det kan se annerledes ut for de som ønsker seg barn og ikke får det, har det skjedd en revolusjon når det gjelder fruktbarhet, graviditet og fødsel i Norge. Aldri før har så mange kvinner fått egne, biologiske barn.
  Endometriose = ufrivillig barnløshet?
Det finnes ikke forskning som bekrefter at endometriose er årsak til ufrivillig barnløshet, men mye taler for at det finnes en sammenheng. Enkelte hevder at enkelte kvinner får endometriose fordi de av andre grunner ikke kan få barn. Sannsynligvis får kvinner med endometriose svekket fruktbarhet, men endometriose behøver ikke å være ensbetydende med at man vil få problemer med å bli gravid.
   
PCO og PCOS
PCO står for PolyCystisk Ovarier og PCOS står for PolyCystisk Ovarie Syndrom. Poly betyr flere, cyster er væskefylte blærer og ovarier er eggstokker.
 Begge deler skyldes hormonforstyrrelser.
  Utredning av ufrivillig barnløshet
En utredning av barnløshet er en prosess hvor man prøver å kartlegge årsaken(e) til barnløshet. Utredningen kan foregå på litt forskjellige måter avhengig av hvilken lege man går til, og om det allerede foreligger mistanker om hva barnløsheten kan skyldes.
 
Hvor lenge skal vi vente før vi søker legehjelp?
Når er det lov, eller grunn, til å bekymre seg over at vi enda ikke er blitt gravide? Hva kan ventetiden skyldes og hva gjør vi?
10 kjappe: infertilitet og IVF
Visste du at ett av 10 par sliter med å få barn på egenhånd? Ufrivillig barnløshet er vanligere enn kanskje mange tror. Gynekolog Terje Sørdal svarer på 10 kjappe spørsmål om infertilitet og IVF.
  Videoblogg om IVF
I denne videoen får du forklart hva IVF er på en enkel måte.

Hvordan behandle infertilitet?
Dere har vært gjennom en infertilitetsutredning og har kanskje fått beskjed om hva som kan ha hindret svangerskap. Nå er det tid for å gjøre noe med problemet. Her finner du en oversikt over mulige behandlingsformer for ulike årsaker til infertilitet.

Hjelp til å bli gravid
Noen blir gravid uten en gang å ”forsøke”, andre sliter i månedsvis med å unnfange et barn på naturlig vis. Heldigvis finnes det hjelp.
Alternativ medisin for å bli gravid?
Skolemedisin hjelper mange par som sliter med å bli foreldre, men langt fra alle. Kan alternativ medisin løse problemet? Vi har snakket med en soneterapeut og en akupunktør om hva de mener er mulig.

Stress minsker ikke sjansen!
Det blir ofte sagt at sjansen for graviditet er bedre om man stresser ned. Nå viser en stor samlestudie av suksessraten ved assistert befruktning at dette ikke er tilfellet.

IVF-lege: – Jeg er imponert over hva vi får til!
1800 barn fødes hvert år ved hjelp av prøverørsbehandling i Norge. Rundt 73 prosent av alle som forsøker IVF, blir gravide. 
Drømmen om vår egen baby er størst
I sju lange år har Helene og Terje drømt om å få sin egen lille baby. Utallige runder med hormoner, fire prøverørsforsøk og tre fryseforsøk senere er håpet like sterkt. Snart venter forsøk nummer fem. 
Sofie kom etter 10 IVF-forsøk
Kristin steriliserte seg etter sin tredje fødsel. Men da den yngste datteren døde kom et sterkt behov for et nytt barn. Det skulle bli en lang og vanskelig reise. 
  – Skal jeg velge ham eller barn?
Hva gjør du når du har funnet ditt livs kjærlighet, du lengter veldig etter barn, men tiden renner ut? 
12 år med forsøk - nå venter Maria tvillinger
46 år gamle Maria kommer rett fra første ultralydundersøkelse. Etter tolv forsøk med prøverørsbefruktning og annen medisinsk hjelp viser det seg nå at to hjerter banker inne i Marias mage. 
  Når nummer to ikke kommer...
Mari-Iren og Fred Magne fikk beskjed om at de mest sannsynlig ikke ville kunne få flere barn. Men oddsene var på deres side og nå er Mari-Iren over halveis i svangerskapet med nummer to. 


Oppdatert 15.11.2013
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 0


 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden