Sist oppdatert: 18. juni 2012

Filmen er produsert av Kim André Aspen og Christoffer Krok ved Norges Kreative Fagskole. Filmen er den andre av seks filmer, tre minutter lange, som handler om personer med ulike alvorlige kroniske sykdommer.

Prosjektet har fått navnet ”Restart – et nesten helt vanlig liv.”

I denne filmen møter vi Camilla og Ole-Johnny, et helt vanlig par som var ufrivillig barnløse i lang tid. Dette er et økende problem som rammer hvert syvende par i Norge.

Det kan være mange grunner til infertilitet, men ikke alle årsakene er kjente. Faktisk er ca 1/en tredjedel av årsakene uforklarlige, I en tredjedel av tilfellene ligger årsaken hos kvinnen, og en tredjedel hos mannen. Hos mannen er nedsatt sæd-kvalitet den viktigste årsaken, mens det hos kvinnen kan det være flere fysiske årsaker som spiller inn.

Takket være medisinsk assistanse fra dyktig helsepersonell lyktes det endelig for Camilla og Ole-Johnny å bli foreldre etter mange års forsøk. I dag lever de det helt vanlige familielivet som de drømte om.

Bak filmen står MSD  (Norge) AS som i mer enn 120  år vært ledende innen forskning og utvikling, og som i dag er Norges største aktør innen klinisk legemiddelforskning.
Med denne filmserien ønsker man å synliggjøre hvilken rolle forskningen deres har. Takket være resultatene man har oppnådd, kan mennesker få muligheten til å leve et tilnærmet normalt liv til tross for en alvorlig sykdom.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Jeg er redd for å føde
Neste artikkelBabyens første døgn
DEL