Usikker på hvilken solkrem du skal smøre barna med i sommer? Forbrukerrådet har testet 47 solkremer, og bestselgere er blant taperne. Finn ut hvilken du bør velge.

Sist oppdatert: 10. juli 2014

I dag offentliggjorde Forbrukerrådet resultatet av solkremtesten 2014. Resultatene er ikke så gode som foreldre flest skulle ønske. For hvem ønsker vel å smøre inn sine søte små med hormonforstyrrende stoffer (funnet i 17 av kremene), allergifremkallende parfymestoffer (funnet i 12 av kremene) eller de potensielt skumle nanostoffene (funnet i 23 av kremene)?

 – Resultatene er skuffende. Det er fullt mulig å lage solkrem uten disse problematiske stoffene, uttaler forbrukerdirektør Randi Flesland på www.forbrukerradet.no.

En av vinnerne av testen er Dermica Kids Solspray, mens Nivea Sun Kids Swim and Play havner på bunn. Fullstendig oversikt finner du på Forbrukerrådets sider.

Disse solkremene fikk full score (inneholder ikke noe farlig):

Garnier ambre solaire resisto kids coloured spray (faktor 50)
Garnier ambre solaire resisto kids swim spray (faktor 50)
Eucerin kids sun spray (faktor 50)
Vichy capital soleil spray enfants (faktor 50)
Dermica kids solspray (faktor 30)

Les også: Hvordan smøre solkrem på et lite barn

Forbrukerrådet har lenge etterlyst en strengere regulering av stoffene i kosmetikk og andre forbrukerprodukter.
 – Forskernes advarsler må tas på alvor. Vi kan ikke gamble med folks helse. Reguleringen må i større grad ta høyde for totalmengden av stoffer vi utsettes for, sier Randi Flesland. – Derfor bør forbrukere som ønsker å være føre var når de smører inn barna sine, velge bort disse stoffene.

– Farlige stoffer i hverdagsprodukter er et økende problem. Det er helt uakseptabelt at forbrukerne skal bære denne risikoen på vegne av bransjen, sier Flesland i pressemeldingen.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVondt å ikke kunne dele svangerskapet og fødselen med pappaen
Neste artikkelThree
DEL