Familie19 gode gavetips til den nybakte familien

19 gode gavetips til den nybakte familien

Noen som holder babyen, leverer ferdig middag og lar deg få litt egentid. Det står nok høyt på mange nybakte foreldres ønskeliste. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 86429
Uansett om man velger å gi gave i babyshower, når babyen er født og/eller til dåpen, kan det være vanskelig å finne på hva man skal gi i gave. Her er forslag både til foreldre og babyer i nær og fjern relasjon, og for enhver lommebok.

Det er utrolig hvor hektisk den første tiden med baby kan være. Man kan glemme seg helt bort, og plutselig er det lunsjtider uten at man har rukket å spise frokost (eller handle inn til frokost). Gaver som gjør livet litt lettere, eller som gir verdifullt påfyll av kunnskap eller energi, er heller ikke dumme. Unike gaver kan også være flotte.

Babyen får jo alt mulig av gaver – uten å skjønne bæret av dem. Det er lov til å tenke på foreldrene også. De vil helt sikkert sette pris på det.

Under finner du forslag til begge deler – hvis du ikke ønsker å gi de klassiske gavene som babyklær, leker eller utstyr.

1. Kurs i førstehjelp på barn: Å vite hva man skal gjøre om noe skulle skje, er nyttig. Noen arbeidsgivere gir kurs i førstehjelp til sine ansatte. Om ikke de nybakte foreldrene får slike gaver på jobb, kan det være en fin gave å gi enten alene eller sammen med andre?

2. Frokost levert på døren: Mange steder finnes det tjenester hvor man kan bestille frokost levert hjem på døren på morgenen. En hyggelig overraskelse til trøtte foreldre.

3. Middag levert på døren: Gjerne i helt ferdig variant, enten i form av gavekort på take-away, et overraskelsesmåltid – bestilt, betalt og levert. Eller hjemmelaget – levert rykende ferskt eller klart til oppvarming? Kanskje et abonnement på matkasse for å gjøre turene på butikken færre?

4. Overlevelseskit til nybakte foreldre: En humoristisk gavepakke som kan skreddersys den enkelte familie og budsjett. Kan inneholde alt fra kaffe og sjokolade til nødstrøm til mobilen, et lass med frossenpizza eller et brett med brus. Ting du tror familien vil sette pris på.

5. Spa-dag, massasje eller tilsvarende: Gjerne litt fram i tid når man har landet litt i de nye rollene. Eventuelt produkter til hjemmespa. Ekstra bonus om barnevakt er inkludert i gaven.

6. Bleiekake (eller bare et digert lass med bleier): Bleier er forbruksvare og alltid greit å ha i hus.

7. Vaskehjelp: Enten at dere tilbyr dere å ta husvasken mens foreldrene er på trilletur, eller at dere bestiller fra et rengjøringsselskap. Sørg for at dere på forhånd vet at foreldrene vil sette pris på en slik gave. Noen blir bare mer stresset av tanken.

8. Abonnement: Blader, barnebøker, leker, mat, drikke, Netflix, Spotify … Det er ikke grenser for hva det er mulig å abonnere på. Du finner helt sikkert noe den nybakte familien vil sette pris på.

9. Kurs for foreldre (og barn): Har foreldrene lyst til å prøve babymassasje, babysvømming, lære å lage hjemmelaget barnemat, strikke eller begynne med scrapbooking? Slike kurs kan være flotte gaver.

10. Søvn: Det nybakte foreldre gjerne ønsker seg mer enn noe annet. Å troppe opp lørdag morgen for å ta med babyen på trilletur kan være en fin gave både å gi og få. Imens kan foreldrene sove litt frampå for en gangs skyld.

11. Hjemmeapotek: Salver, kremer, febernedsettende, termometer, badeolje, pyrisept osv. Hvis ikke familien allerede har kontroll på medisinskapet med barn i hus, kan dette være en fin praktisk gave.

12. Milepælkort, -klosser eller lignende: Kjekt å ha om man vil ta flotte bilder av babyen måned for måned.

13. Noe hjemmelaget: Det er gjerne ekstra stas å få en gave noen har lagt «sjela si» i. Det kan være noe hjemmestrikket, heklet, sydd, malt, diktet ... Bruk talentene du har.

14. Noe lekkert til barnerommet: I motsetning til klær og opplevelser vil ting til barnerommet gjerne være i bruk over lengre tid. En tipi er lekker til pynt og fin i bruk, en kasse med barnebøker kan glede i flere år, en flott plakat eller kunst til veggen ...

15. Noe du vet foreldre ikke tar seg råd til: Det er dyrt å få barn, så ofte kan man ikke ta seg råd til å kjøpe unødvendig dyre ting – uansett hvor lyst man har. Vet du om noe den nybakte mammaen eller pappaen har gått og siklet på over lang tid? Slike ting kan bli flotte gaver.

16. Mammasmykke (eller pappasmykke): Det finnes mange varianter her – enten det er med et hjerte for hvert av barna eller en liten figur. Det finnes også alternativer til pynt på nøkkelringen, mansjettknapper eller til personlig pynt til juletreet.

17. Ramme med bilde av familien/babyen: Har du tatt flotte bilder av foreldrene under graviditeten, av den nyfødte babyen eller hele familien? Å få bildet ferdig innrammet er en flott gave.

18. Minneboks: Gjerne hjemmelaget eller på annen måte litt unik. Kanskje med babyens navn på? En flott eske, boks eller kiste til å bevare minner oppi.

19. Babyens slektstre: Å vite hvor man kommer fra kan være en flott gave for fremtiden. Informasjon om besteforeldre, oldeforeldre og tippoldeforeldre på begge sider er det ikke alle som har. Krever en del arbeid, men vil nok bli satt stor pris på.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: