-Jeg får ofte høre at folk rundt meg påstår at kvinner er bedre omsorgspersoner enn menn, og det er noe av det dummeste jeg hører! sier Elin i Foreldrepanelet. Hva mener du?

Sist oppdatert: 6. mars 2012

Siv: Mange mener nok at vi kvinner er de beste omsorgspersonene, men jeg vil ikke si at alle kvinner er like gode omsorgspersoner for det finnes mange menn også som er flinke omsorgspersoner som kan vise like mye omsorg som kvinner. I noen tilfeller mer så det kommer ikke an på hvem kjønn men på hvordan man er som person. Som foreldre viser man mye omsorg og barnet finner som regel ut hvordan omsorg/nærhet h*n vil ha til de ulike situasjonene, her hjemme er det alltid mannen som klarer å roe ned og passe på  de best når de tar vaksiner og skal til legen når de skal på  undersøkelser for der klarer ikke jeg å beholde roen like godt som han.
 
Man må huske det at det er ikke alle som er like flinke på alt, det samme gjelder yrker ikke alle kvinner passer til å mekke biler og ikke alle menn passer til å jobbe i barnehage eller som sykepleier.

Eline: Jeg får ofte høre at folk rundt meg påstår at kvinner er bedre omsorgspersoner enn menn, og det er noe av det dummeste jeg hører! Det er individuelt og kommer ann på karakter, ikke kjønn. Menn kan selvsagt være minst like flinke som kvinner når det kommer til å ta ansvar for barnet sitt. Jeg tror ikke det ene kjønnet er noe bedre eller dårligere egnet som omsorgsperson enn det andre. Barn trenger litt fra hver, og det er jo heller ikke sånn at alle kvinner er overbeskyttende og ansvarsfulle, eller at alle menn skal gjøre gutter til menn og tøffe opp barna. Det kan like gjerne være motsatt, eller helt anderledes. Som sagt, det kommer an på karakter, ikke kjønn.

Irriterer seg over andre foreldre

Tette barn ville gjort meg steingal!

Oddvar:  Alle barn har behov for både en mamma og en pappa, eller vertfall kvinnelige og mannlige rollemodeller. Det er helt naturlig at en baby vil knytte seg mest til mammaen det første året, men pappaen spiller også en viktig rolle. Personlig så mener jeg at begge foreldrene har en like viktig rolle i barnet sitt liv. Kvinner og menn viser nok omsorg på forskjellige måter, men jeg tror begge deler er viktig for å gi barnet den nødvendige tryggheten det trenger.

Heidi dro rett frå fødestua og på jobb

Hallgeir hadde 9 måneder pappaperm

Anette: Jeg mener at det ikke er noen automatikk i at mor er den beste omsorgspersonen. Jeg tror forventninger, fra både samfunnet, og ikke minst de rundt en, fører til at kvinner flest påtar seg et større omsorgsansvar enn far. Det er indoktrinert i oss fra barndommen, at det er kvinnen som skal ta hovedtyngden av å fostre opp et barn. Jeg er fullstendig overbevist, om at en far, kan være minst like god omsorgsperson som mor, om han får muligheten til det. Det er bare så synd, at de ikke så ofte får muligheten til å leve ut sitt fulle potensiale på den fronten.

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSnart surrogatmor til ti
Neste artikkelFødsel i stillhet – eller løpende rapportering?
DEL