Den snart to år gamle gutten ligger i respirator og gjennomgår plasisk kirurgi på Ullevål, etter å ha blitt bitt i hode og armer.

Sist oppdatert: 15. juli 2013

– Gutten ligger i respirator på sykehuset, sier en bekjent av familien til Fredriksstads Blad, som ut ifra det han så på stedet sier at gutten ble alvorlig skadet.

Les mer: Halvparten av hundebitt skjer på barn under ti år
               Dette må du vite før du skaffer deg hund

Hundene, som er av rasen rottweiler, gikk til angrep da ettåringens familie ankom sin egen bolig i bil, og parkerte utenfor huset sitt.

– På naboeiendommen har to voksne hunder gått løse. Hundene var innenfor et gjerde og hundeeierne var også ute i hagen. På et tidspunkt hoppet begge hundene over gjerdet og angrepet gutten, skriver operasjonsleder i Østfold-politiet, Bjørge Haugen, i en melding.

Hundene er tatt i beslag av politiet, og vil bli avlivet.

Les mer: Ikke gi barnet hovedansvaret for kjæledyret
              4-åring døde etter hundebitt

Alle hunder bør betraktes som farlige
Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) viser britiske undersøkelsee at 740 personer per 100.000 blir bitt årlig av hund, men bare et fåtall søker lege. Totalt fant man i Storbritannia at 2,6 per 100.000 behøvde sykehusinnleggelse på grunn av hundebitt. Dødsfall på grunn av hundebitt er sjeldne, men forekommer og over halvparten skjer hos barn under ti år.

NHI skriver at det er mye diskusjon om hvilke hunder som oftest angriper mennesker, men studier viser at det er store hunder som schäfere, pit bull terriere, rottweilere og doberman som oftest biter - men alle hunder bør betraktes som mulig farlige. Selv små hunder kan påføre mennesker alvorlige bitt.

Kilder: Fredriksstad Blad
           NHI

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNå har det sklidd helt ut
Neste artikkelFlere får svangerskapsdiabetes
DEL