Spontanabort er ikke uvanlig, men det hjelper lite når man opplever det gang på gang. - Tanken på at det kan skje igjen, gjør meg livredd, skriver innsenderen. Les jordmor Monicas svar.

Sist oppdatert: 22. september 2009

Hei Monica. Hjelp meg!! Er det noe galt med meg?? Juni 2006 hadde jeg en spontanabort i uke 7.  I august 2007 en ny spontanabort i uke 5 eller 6.
 
Fikk så ei velskapt jente i oktober 2008!  Ble gravid igjen i mai i år , men hadde en ma (medisinsk abort), i juli uke 6 eller 7.  Trengte ikke utskrapning. Fikk ei stikkpille, så alt kom ut av seg selv.
 
Er veldig bekymret. Tenker mye på dette. Har en menstrasjon som er veldig uregelmessig. Syntes du jeg bør utredes eller bare prøve igjen? Har jo fått ett barn, men tanken på at det kan skje igjen, gjør meg livredd. Dette går utrolig inn på meg. Venter på svar fra deg… Hilsen trist.
 
Jordmor Monica svarer:
Så godt at du har en flott jente og vet at du kan lykkes!
Skjønner likevel at dette er vanskelig og gjør deg trist.
Siden du spør meg om hva jeg synes, tror jeg nok jeg vil råde deg til en utredning. Det er nesten alltid slik at det  å vite er bedre enn å være usikker og å lage seg fantasier og unødige bekymringer.
Det kan imidlertid også skje at svaret etter en utredning blir «ukjent årsak», men da vet du med deg selv at ingenting «galt » er funnet, og mulighetene er store for å lykkes igjen.
Det er kjempeflott at du fortatt er ung!
Klarer du å flytte fokus til alle mulighetene du har håper jeg du kan komme deg litt ovenpå og styrke troen på deg og et nytt svangerskap. 
 
Ønsker deg alt godt og håper du får den flokken du ønsker deg.
Hilsen Monica.
 
 
Les også:
 
 
Gå til spørsmål og svar:
 
 
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelØstfoldingene skal telle sparkene
Neste artikkel– Kontrollvei barnet ditt
DEL