Teline

Teline

Teline

Teline passer godt å velge om du er på jakt etter et lite brukt nordisk navn til barnet ditt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 416 Sist oppdatert 12.04.21
Teline er jenteform er Tellef og Tellev. Dette er opphavlig dialektvarianter av Torleiv. Torleiv, og varianten Torleif, er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor og av leiv, som betyr både etterkommer og arving. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. Navnet Tellef har blitt brukt i svært mange ulike dialektformer.

Så populært er Teline:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Teline i Norge og andre land:

Teline var særlig litt brukt på 1800-tallet, og har kommet litt mer i bruk fra sent på 1900-tallet. Det var 3 i 1865-folketellingen var det 3 med navnet, og 9 i 1910, helst skrevet Teline, men også Telline og Theline. I tillegg var det noen få Telene, Telena og Thelena, særlig i 1865. Alle disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet. Og uttalen kan sannsynligvis ha vært mer Telena enn det som er vist i skrift.

Den 01.01.2021 var det 10 jenter/kvinner med Teline som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen Theline, Telina og Thelina.

Derfor fungerer Teline godt nå:

Teline kan bli brukt fordi det har tradisjon og er laget av et gammel nordisk navn (Torleiv). Teline har den populære endingen -ine, som minner om gammel tradisjon. Navnet har de populære stemte konsonantene l og n.

Teline er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Teline:

Telefine, Televine, Tellefine, Tellevine, Theline

Slik uttales Teline

te-LII-ne

Navn i samme sjanger som Teline

Bjarnar, Cesilia, Jakobine, Kjøstel, Margodt, Marve, Mayrita, Melodia, Minde, Modulv, Mortein, Målfryd, Narine, Navina, Nevin, Nissrine, Oddvinn, Oline, Otta, Paulin, Pius, Raage, Raphaela, Renske, Rodmar, Roshild, Samuline, Sigleiv, Stinus, Sveinulf, Thrym, Tutta, Våril

Guttevariant(er) av Teline:

Tellef, Tellev, Torleif, Torleiv, Tølløv

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: