Odvar er en eldre variant av Oddvar. Navnet Oddvar ble laget i Norge sent på 1800-tallet. Det ble satt sammen av delene Odd- og -var, hentet fra gamle navn med nordisk opphav. Odd betyr odd/spiss, og ble også brukt om spyd. Delen -var betyr beskytte, og fins som -var og -vard i flere navn, også i Oddvard som ble laget på samme tid som Oddvar.

Så populært er Odvar:

75 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Odvar i Norge og andre land:

Odvar og Oddvar var mye brukt i første halvdelen av 1900-tallet. Skrivemåten Odvar var særlig brukt siden navnet ble laget sent på 1800- tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var 232 ført inn som Odvar og 110 som Oddvar. Selv om dette kanskje ikke viser hvordan bærerne selv skrev navnet, viser det at Odvar var oppfattet som en vanlig skrivemåte.

Den 01.01.2021 var det 82 gutter/menn med Odvar som første eller eneste fornavn, og 4313 Oddvar.

Derfor fungerer Odvar godt nå:

Odvar og Oddvar kan bli brukt fordi det er et navn med tradisjon, og fordi det har deler fra gamle nordiske navn. Odvar med én d minner om eldre bruk, som vil si fra tidlig på 1900-tallet og fra da navnet ble til sent på 1800-tallet.

Varianter av Odvar:

Oddvar, Oddvard

Slik uttales Odvar

ÅDD-var

Navn i samme sjanger som Odvar

Adolf, Audveig, Beret, Bjørnulf, Britta, Edvar, Ellisiv, Elvine, Gudvar, Hallvar, Leidvin, Lidvald, Lili, Lodvar, Lodve, Markvard, Oddrund, Oddvald, Oddve, Odveig, Odvin, Olivar, Ordin, Osmund, Othar, Rannei, Redvald, Skage, Theis, Thorbjørg, Toralv, Torborg, Varda, Ømer, Ørvar

Du kjenner Odvar fra:

Politikere Odvar Nordli, Odvar Solberg og Odvar Omland

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMarlowe
Neste artikkelPalmer
DEL