Sønvis

Sønvis

Sønvis

Sønvis er et gammelt nordisk navn som kan være fint å bruke nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 386 Sist oppdatert 29.10.21
Sønvis er et nordisk navn fra middelalderen. Det var Sundvis på gammelnorsk. Betydningen er usikker. Det har blant annet blitt forklart som en som er flink til å svømme. Det har også blitt sett på som en sammensetning av ordene sund (i sjø) og vis (klok) og blitt oppfattet som en som har kunnskap om sund. I så fall kunne det opprinnelig ha vært brukt om en fergemann.

Så populært er Sønvis:

Bruk av navnet Sønvis i Norge og andre land:

Sønvis er først kjent i Jemtland (som da var i Norge) fra 1400-tallet, og i Østerdalen fra 1600-tallet. Navnet var særlig brukt til og med 1800-tallet. I 1801-folketellingen var det 3 Sønvis og 1 skrevet Syndviis. I 1910 var det 2 Sønvis.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Sønvis som første eller eneste fornavn. Minst 1 hadde Sønvis som andre fornavn.

Derfor fungerer Sønvis godt nå:

Sønvis kan bli brukt fordi det har tradisjon og nordisk opphav. Navnet har positive betydninger, enten som flink svømmer eller klok fergemann.

Varianter av Sønvis:

Sundvis, Synvis

Slik uttales Sønvis

SØNN-vis

Navn i samme sjanger som Sønvis

Anngunn, Arnvor, Bentein, Bjørne, Børgulv, Eiolv, Ellida, Finngard, Floris, Gitle, Gudve, Gunnerus, Halgerd, Hella, Hildrid, Håvald, Jogeir, Joris, Kanutta, Leik, Reiel, Sigdis, Sone, Stillov, Sturle, Sølva, Såve, Tellef, Tengel, Terkel, Tjarand, Tjostolv, Tjærand, Tollev, Tolv, Toralv, Torgny

Du kjenner Sønvis fra:

Musikkgruppen Sønvis

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: