Tijn

Tijn er et populært navn i Nederland.
Av Babyverden Sist oppdatert 24.04.23
Tijn er opphavlig nederlandsk kortform av Martijn og Augustijn. Martijn og Augustijn er nederlandske former av Martin og Augustin. Martin kommer fra det latinske navnet Martinus, som igjen kommer fra det romerske gudenavnet Mars. Betydningen av navnet er ukjent. Augustin er en forkortet form av Augustinus, som igjen er laget av latinske Augustus. Augustus som var en keisertittel i Romerriket og betydde hellig og opphøyet.

Så populært er Tijn:

4 personer har dette navnet.
I 2022 var Tijn på 62. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Tijn i Norge og andre land:

Tin, som kanskje har samme bakgrunn fra Nederland eller Norge, har blitt brukt for barn i Norge siden 1700-tallet. Det ble særlig brukt på 1800-tallet. Tijn, med ij, har kommet med innvandring rundt år 2000.

Den 01.01.2023 var det 4 gutter/menn med Tijn som første eller eneste fornavn, 63 Tin, og under 4 eller ingen Tein (som er uttalen av Tijn). Dagens bruk av Tin, med bare i, har helst bakgrunn fra Vietnam og Balkan, og også andre betydninger.

På nederlandsk har Tijn og andre muntlige kortformer av andre navn har kommet mye i bruk som offisielle navn fra 1980/90-årene. I Nederland kom Tijn i bruk som offisielt navn fra midten av 1980-tallet. Det økte raskt fra midten av 1990-tallet, var på sitt beste fra 2006 til 2012, og har gått litt ned etter det. I 2022 var Tijn på 62. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Tijn godt nå:

Bruk av Tijn kan bli inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig. I Norge kan det også passe fint med Tin. Det kan også passe fint med Tein dersom det ikke kommer i bruk som etternavn først.

Varianter av Tijn:

Agust, Agustus, August, Augustas, Auguste, Augustin, Augustinus, Augusto, Marcin, Martin, Martini, Martinius, Martinus, Martynas, Morten, Mårten, Tin, Tinius

Slik uttales Tijn

TEIN, med EI som diftong og ikke som to stavelser

Navn i samme sjanger som Tijn

Daan, Daley, Esmee, Faas, Fedde, Femke, Fenne, Fien, Floor, Frenkie, Jasmijn, Jaxx, Jet, Joep, Jula, Juna, Jurre, Lenn, Lieke, Lize, Mayson, Merel, Mirthe, Niek, Pieter, Pim, Pleun, Puck, Romee, Roos, Saar, Sef, Senn, Sepp, Suze, Tess, Veerle, Vieve, Vigo, Xavi

Du kjenner Tijn fra:

Fotballspiller Tijn Smolenaars, musikkartist Tijn Wybenga

Jentevariant(er) av Tijn:

Augusta, Augustine, Avgusta, Martina, Martine, Martinette, Martyna, Mortine, Tina, Tine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: