Puck

Puck

Puck

Puck er et unisex-navn.
Av Babyverden 190 Sist oppdatert 03.05.23
Puck blir brukt som fornavn for begge kjønn. Puck, og også Puke, er navn på rampete figurer i gamle folkelige fortellinger og i Shakespears "En midtsommernattsdrøm". På blant annet nederlandsk blir Puck også brukt som kjælenavn for barn i betydningen rampete, men med positiv betydning. Puck er dessuten etternavn. Det har blant annet bakgrunn i samme figurer på engelsk og tysk. Det kan også komme fra kortform av fornavnet Burkhart, satt sammen av deler som betyr borg/vern, og styrke/kraft.

Så populært er Puck:

I 2023 var Puck på 64. plass i Topp 100 jentenavn i Nederland 2023.

Bruk av navnet Puck i Norge og andre land:

Puck har troig ikke vært brukt som fornavn i Norge foreløpig.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen med Puck som første eller eneste fornavn for noen av kjønnene. Det var i alt 23 med Puck som etternavn.

Navnet er noe brukt i Nederland. Der kom Puck i bruk for jenter fra rundt 1970, og har økt mye fra tidlig i 1990-årene og fram til tidlig på 2000-tallet. Bruken har holdt seg foreløpig fram til rundt 2020. I Nederland er Puck også litt i bruk for gutter. I 2022 var Puck på 75. plass for jenter i Nederland.

Derfor fungerer Puck godt nå:

Bruk av Puck kan bli inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig.

Slik uttales Puck

PUK, på nederlandsk

POK, på tysk

Navn i samme sjanger som Puck

Cas, Dex, Esmee, Fedde, Feline, Femke, Fenne, Fien, Floor, Guus, Guusje, Hidde, Jasmijn, Jaxx, Jelle, Jelte, Joah, Joep, Jurre, Lenn, Lieke, Lize, Mace, Melle, Merel, Niek, Pepijn, Raf, Roos, Saar, Senn, Sev, Siem, Stef, Stijn, Teun, Thijmen, Ties, Tijn, Tygo, Veerle, Xavi

Du kjenner Puck fra:

Syklister Puck Moonen og Puck Pieterse, kokk Wolfgang Puck

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 100 jentenavn i Nederland 2023
Topp 100 jentenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: