Ties

Ties

Ties

Ties er et populært navn i Nederland.
Av Babyverden 122 Sist oppdatert 24.04.23
Ties har flere nederlandske opphav. Ties er blant annet opphavlig en muntlig kortform av det det nederlandske Matthias, som tilsvarer Mathias og Mattias. Det har også blitt til fra nederlandske navn med deid som del, slik som Dieder og Diederik, og som tilsvarer Didrik i norsk form. Mattias er et navn i Bibelen med hebraisk opphav og betyr gave fra Gud. Didrik varianter har opphav i det tyske Dietrich. Det består av to deler som betyr folk og rik/mektig. Delen som har bitt til Ties betyr da folk. På nederlandsk er også varianten Thijs mye i bruk for i opphavet fra Matthias.

Så populært er Ties:

4 personer har dette navnet.
I 2022 var Ties på 55. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Ties i Norge og andre land:

Ties har kommet med innvandring fra rundt år 2000. Formene Ties, This, Tis, Tiis, Theis og Teis er brukt i Norge siden 1600-tallet.

Den 01.01.2023 var det 4 gutter/menn med Ties som første eller eneste fornavn, 22 Thijs, 113 Theis, 50 Teis og under 4 eller ingen This, Tis og Tiis.

På nederlandsk har Ties og andre muntlige kortformer av andre navn har kommet mye i bruk som offisielle navn fra 1980/90-årene. Thijs har vært litt brukt offisielt siden midt på 1800-tallet. Fra rundt 1990 begynte det å øke mye. Det hadde sine beste år rundt 2010 og har sunket litt etter det. I 2022 var Ties på 55. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Ties godt nå:

Bruk av Ties kan bli inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig. I Norge kan varianten Teis passe fint, blant annet fordi den har tradisjon i Norge.

Varianter av Ties:

Mads, Mathias, Mats, Matthias, Mattias, Mattis, Matz, Teis, Theis, Thias, Thies, Thijs, This, Tias, Tiis, Tis

Slik uttales Ties

TIS

Navn i samme sjanger som Ties

Cas, Daan, Daley, Esmee, Faas, Fedde, Femke, Fenne, Fien, Floor, Frenkie, Jasmijn, Jaxx, Jet, Joep, Jula, Juna, Jurre, Lenn, Lieke, Lize, Merel, Mirthe, Niek, Pieter, Pim, Pleun, Puck, Romee, Roos, Saar, Sef, Senn, Sepp, Suze, Tess, Tygo, Veerle, Vieve, Vigo, Xavi

Du kjenner Ties fra:

Forfatter Ties Joosten

Jentevariant(er) av Ties:

Mathea, Tea, Thea, Thijsa, Thijske, Tiesje, Tieskje

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: