Senn

Senn

Senn

Synes du Sander og Sebastian er for populære? Hva med å velge Senn?
Av Babyverden 174 Sist oppdatert 03.05.23
Senn er nederlandsk kortform av Sander og Sebastian. Sander er opprinnelig en kortform for Aleksander/Alexander. Aleksander er et gresk navn hvor Aleks betyr beskytte og hjelpe, og ander betyr mann og menneske. Sebastian er et gresk navn og ble trolig først brukt om menn fra byen Sebaste. Det fantes flere byer med det navnet for rundt 2000 år siden da navnet Sebastian ble til. Sebaste betyr ærverdig, at man ser opp til en person. Senn er også etternavn. Det kommer fra tysk og betyr en som lager meierivarer og en som yster ost.

Så populært er Senn:

I 2023 var Senn på 76. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2023.

Bruk av navnet Senn i Norge og andre land:

Senn har trolig ikke vært brukt som fornavn i Norge foreløpig, men det er i bruk som etternavn her.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen med Senn som første eller eneste fornavn i Norge. I alt 14 hadde på samme tid Senn som etternavn.

På nederlandsk kom muntlige kortformer av andre navn mye i bruk som offisielle navn fra 1980/90-årene. Der kom Senn i bruk fra rundt år 2000, og det økte bratt fra rundt 2010 til 2014. I 2022 var Senn på 99. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Senn godt nå:

Bruk av Senn kan bli inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig. Senn kan bli brukt som fornavn i Norge selv om det bare er i bruk som etternavn her nå. Grunnen er at det er fornavn i Nederland.

Varianter av Senn:

Aleix, Alejandro, Aleks, Aleksander, Alessandro, Alessio, Alex, Alexander, Alexandre, Alexis, Baste, Bastian, Bastiano, Bastien, Sander, Sandor, Sandro, Seb, Sebastian, Sebastien, Sebastião, Senne, Xander, Zander, Zeb

Slik uttales Senn

SEN

Navn i samme sjanger som Senn

Boaz, Cas, Daley, Esmee, Faas, Fedde, Fenne, Fien, Floor, Frenkie, Guus, Guusje, Jasmijn, Jaxx, Jip, Joah, Joep, Jula, Juna, Lenn, Lieke, Lize, Loek, Merel, Moos, Niek, Pieter, Puck, Roos, Saar, Sef, Sepp, Sterre, Suus, Suze, Tess, Ties, Tijn, Tygo, Veerle, Vigo

Du kjenner Senn fra:

fotballspiller Daniel Senn, ishockeyspiller Gilles Senn

Jentevariant(er) av Senn:

Aleks, Aleksandra, Aleksandrine, Alessandra, Alex, Alexandra, Alexandrine, Sanderine, Sandra, Sandrina, Sandrine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 100 guttenavn i Nederland 2023
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: