Sepp

Sepp

Sepp

Sepp er et populært navn i Nederland.
Av Babyverden 255 Sist oppdatert 24.04.23
Sepp har blitt til som en muntlig kortform av Jozef på nederlandsk og av andre former av Josef i andre land i Mellom-Europa. Josef er kjent fra Bibelen, som mannen til Maria, moren til Jesus. Josef betyr Gud vil øke, altså at Gud vil gi ham mange barn og mange etterkommere. En annen nederlandsk kortform av Jozef er Joep, uttalt jop. Sepp er også etternavn. Der er mest sannsynlig fornavnet eller den gamle muntlige fornavnsformen tatt i bruk som etternavn.

Så populært er Sepp:

4 personer har dette navnet.
I 2022 var Sepp p� 93. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Sepp i Norge og andre land:

Sepp har kommet med innvandring siden andre halvdelen av 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det i Norge 4 gutter/menn med Sepp som første eller eneste fornavn. Det var på samme tid 14 med Sepp som etternavn.

Sepp og andre muntlige kortformer av andre navn kommet mye i bruk som offisielle navn i Nederland fra 1980/90-årene. Sepp kom litt i bruk fra andre halvdelen av 1990-tallet, og har særlig økt fra tidlig på 2000-tallet. I 2022 var Sepp på 93. plass for gutter i Nederland.

Sepp er også brukt som kortform i andre land i Mellom-Europa.

Derfor fungerer Sepp godt nå:

Bruk av Sepp kan være inspirert fra bruken som offisielt fornavn i Nederland og nordlige Belgia (Flandern) eller fra den uoffisielle kortnavnbruken i flere land. Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig.

Varianter av Sepp:

Joep, Jose, Josef, Joseph, Josip, José, Jozef, Yusuf

Slik uttales Sepp

SEP

Navn i samme sjanger som Sepp

Bodi, Cas, Daley, Dex, Faas, Fedde, Frenkie, Gijs, Guus, Hidde, Jelle, Jelte, Joep, Jurre, Kees, Kyan, Laurens, Lowen, Luuk, Mace, Mayson, Mees, Niek, Noud, Novi, Pepijn, Pieter, Pim, Raf, Rens, Sef, Senn, Sev, Siem, Stef, Stijn, Teun, Thijs, Ties, Tijn, Tygo, Wout, Xavi

Du kjenner Sepp fra:

Fotballspillere Sepp van den Berg, Sepp Herberger og Sepp Maier, syklist Sepp Kuss, golfspiller Sepp Straka, kombinertløper Sepp Bradl, idrettsleder Joseph «Sepp» Blatter, fotballtrener Sepp Piontek (Josef Emanuel Hubertus Piontek), programleder Sepp Forcher

Jentevariant(er) av Sepp:

Fina, Fine, Josefa, Josefina, Josefine, Josephine, Josette

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: